Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Húsvéti répatorta zabpelyhes alappal: joghurtos krém terül el rajta


A joghurtos krémmel bevont zabpelyhes répatorta a szeretett húsvéti édesség egészségesebb változata. 

Készítsd el idén húsvétkor a répatortát egészségesebb formában! Liszt helyett használj rostokban gazdag zabpelyhet, a krémhez pedig görög joghurtot. Az eredmény így is lélegzetelállítóan finom, miközben a kalóriák miatt sem kell aggódnod.

Hozzávalók 4 személyre

Az alaphoz:
15 dkg zabpehely
7 dkg darált mandula
7 dkg datolya
2 sárgarépa
1 dl tej
1 narancs leve
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1 csipet só

A krémhez:
15 dkg krémsajt
10 dkg görög joghurt
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 marék dióbél

Elkészítés:

A datolyát öntsd le annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és hagyd állni.

A zabpelyhet öntsd egy tálba, és keverd el a meleg tejjel. A répát tisztítsd meg, és reszeld a zabpehelyhez. Keverd hozzá a darált mandulát. A datolyáról öntsd le a vizet, magozd ki, pürésítsd turmixgépben, keverd a zabpelyhes alaphoz. A narancs héját reszeld le és tedd félre a krémhez, a levét facsard ki, és forgasd össze a zabpehellyel. Add hozzá a sütőport, a fahéjat és a sót. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon 20 perc alatt süsd készre.

A krémhez a joghurtot keverd simára a krémsajttal, a mézzel és a félretett reszelt narancshéjjal. Kend meg vele a kihűlt alapot. A tetejét szórd meg fahéjjal és felaprított dióval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések