Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A klasszikus, gombás-sajtos melegszendvics receptje: olyan lesz, mint gyerekkorodban

 
Krémes, olvadós és ínycsiklandóan fűszeres ez a gombás melegszendvicsfeltét. 

A melegszendvics ízletes és klasszikus komfortétel, mely egy filmezős estéhez épp olyan remekül passzol, mint amilyen jól jöhet akkor, ha megéheznek a vendégek, különösen, ha krémes, olvadós, fűszeres feltéttel készíted el. A következő, gombás-sajtos verzió telitalálat lehet.

Hozzávalók 4 személyre

8 szelet kenyér vagy azonos méretű bagett
40 dkg gomba
30 dkg sajt
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál vaj
fél mokkáskanál rozmaring
fél mokkáskanál oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj
friss petrezselyem vagy metélőhagyma – opcionális

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A sajtot reszeld le, a hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, míg meg nem puhul. Közben sózd, borsozd, fűszerezd. Keverj össze 20 dkg sajtot a tejföllel, majd add a gombához.

A kenyérszeleteket kend meg vékonyan vajjal, helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsire, majd halmozd rájuk a gombás feltétet, és szórd a tetejükre a maradék sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 10-12 percig, míg szépen meg nem pirul a kenyér és a sajt. Még gusztusosabb lesz, ha a tetejére egy kevés aprított metélőhagymát vagy petrezselymet is szórsz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések