Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes kakaós kókuszgolyó alapreceptje: a húsvéti asztalon is ott a helye


A klasszikus kakaós kókuszgolyó az az édesség, amiből akármennyit készítesz, mind el fog fogyni. 

Az egyszerű, szeretnivaló retró édességeknél ma sem kell finomabb. Ez a nosztalgikus hangulatú klasszikus kókuszgolyó a húsvéti asztalra is kerülhet, gyerekek és felnőttek egyaránt örömmel fogják falatozni. Ha van házi baracklekvárod, azt használd hozzá, a rumaromát pedig ízlés szerint, fokozatosan adagold bele.

Hozzávalók 40 darabhoz

50 dkg darált keksz
18 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál baracklekvár
2 dl tej
1-2 teáskanál rumaroma
15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd el a darált kekszet először a porcukorral és a kakaóporral, majd adagold hozzá a lekvárt, az olvasztott vajat, öntsd hozzá fokozatosan a tejet, hogy jól gyúrható masszát kapj, majd adagold bele ízlés szerint a rumaromát. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát. A pihentetési idő leteltével nedves kézzel formázz belőle golyókat, és hempergesd meg őket kókuszreszelékben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések