A tiramisu is lehet egészséges: ez a változat cukormentesen, zabpelyhes banánnal készül.
A krémes, kávés-mascarponés olasz desszert, a tiramisu ma már számtalan változatban létezik: készítheted eperrel, citrommal, pohárban, most pedig egy nagyon egyszerű, cukormentes, hamis változatot mutatunk. A finomság alapja most banán, amely elég édessé varázsolja, a gyümölcspépet pedig zabpehely tartja össze.
Hozzávalók 2 adaghoz
10 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
2 evőkanál görög joghurt
2 evőkanál mascarpone
1 érett banán
1 dl feketekávé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + a szóráshoz
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
A puha banánt villával törd össze. A zabpelyhet mákdarálón daráld le. Még gyorsabb, ha kész zabpehelylisztet használsz. A kakaóporral együtt add az összetört banánhoz.
A kávét főzd le, vagy készítsd el egy teáskanál instant kávépor és egy deci víz felhasználásával. Forgasd össze a banános keverékkel. Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá egy kevés cukormentes édesítőszert. Az így kapott masszát oszd el két tálka vagy bögre aljában. A joghurtot keverd simára a mascarponéval, és kend a tetejére. Szórd meg kakaóporral, és tartsd a hűtőben két órára.
0 Megjegyzések