Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hamis tiramisu cukor nélkül: zabpelyhes banán az alapja


A tiramisu is lehet egészséges: ez a változat cukormentesen, zabpelyhes banánnal készül.

A krémes, kávés-mascarponés olasz desszert, a tiramisu ma már számtalan változatban létezik: készítheted eperrel, citrommal, pohárban, most pedig egy nagyon egyszerű, cukormentes, hamis változatot mutatunk. A finomság alapja most banán, amely elég édessé varázsolja, a gyümölcspépet pedig zabpehely tartja össze.

Hozzávalók 2 adaghoz

10 dkg zabpehely vagy zabpehelyliszt
2 evőkanál görög joghurt
2 evőkanál mascarpone
1 érett banán
1 dl feketekávé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor + a szóráshoz
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

A puha banánt villával törd össze. A zabpelyhet mákdarálón daráld le. Még gyorsabb, ha kész zabpehelylisztet használsz. A kakaóporral együtt add az összetört banánhoz. 

A kávét főzd le, vagy készítsd el egy teáskanál instant kávépor és egy deci víz felhasználásával. Forgasd össze a banános keverékkel. Kóstold meg, és ha szükséges, adj még hozzá egy kevés cukormentes édesítőszert. Az így kapott masszát oszd el két tálka vagy bögre aljában. A joghurtot keverd simára a mascarponéval, és kend a tetejére. Szórd meg kakaóporral, és tartsd a hűtőben két órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések