Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

10 perces joghurtos palacsinta: eteti magát, olyan finom


A pufi joghurtos palacsintákat reggelire is könnyen összedobhatod.

Ráérős hétvégi reggeleken jólesik palacsintát reggelizni. Ha valami könnyen összeállítható, és hamar elkészülő receptet keresel, próbáld ki ezt a változatot, amelynek a tésztájába joghurt is kerül. A kis darabokat tetszés szerinti feltéttel kínálhatod, de akár magukban is finomak.

Hozzávalók 2 személyre

17.5 dkg liszt
5 evőkanál natúr joghurt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
2 teáskanál sütőpor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd habosra a tojással. Add hozzá az olajat és a joghurtot, és ezekkel is keverd simára. Végül forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sűrű, ragacsos tésztát fogsz kapni.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A palacsintákat evőkanállal is beleszaggathatod a forró olajba, vagy használhatsz habzsákot is, úgy igazán szép formájuk lesz. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. Tálald a szokott módon lekvárral, kakaóval, mogyorókrémmel, vagy ahogy szereted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések