A serpenyőben sült tejszínes sertéskaraj szaftjába különleges hozzávaló is kerül.
A tejszínes húsok kedvelői imádni fogják ezt a serpenyős, szaftos sertéskarajt. A hús mellett gomba is sül, a szaftnak pedig a tejszín mellett konyak vagy brandy ad különleges ízt. Mindez nagyon jól egészíti ki és szaftossá varázsolja a kicsit szárazabb hússzeleteket.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg gomba
4 szelet sertéskaraj
2 dl tejszín
2 dl alaplé
2 szál kakukkfű
1 dl konyak vagy brandy
1 hagyma
1 evőkanál mustár
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál Worcestershire-szósz
0.5 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és szobahőmérsékleten hagyd őket pihenni legalább egy órát. Így a forró zsiradékba kerülve nem fognak összeugrani. Közben a hagymát és a gombát szeleteld fel.
A pihentetési idő leteltével hevíts fél deci olajat egy serpenyőben. Nagy lángon, oldalanként négy perc alatt süss a húsra kérget. Az elősütött szeleteket vedd ki a serpenyőből, és tedd bele a gombát. Pirítsd kevergetve, majd néhány perc múlva jöhet hozzá a hagyma. Amikor a hagyma is megpuhult, add hozzá a paradicsompürét, öntsd fel az alkohollal, az alaplével és a tejszínnel. Add hozzá a mustárt, a Worcestershire-szószt, sózd és borsozd meg, tépkedd bele a kakukkfüvet, forrald fel, majd tedd vissza bele a húst. Fedd le, és kis lángon, 25 perc alatt főzd össze.
0 Megjegyzések