Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gazdag, fűszeres tojáskrém újhagymával: maradék tojásból is elkészítheted


Krémes, ízletes és kellemesen hagymás ez a tavaszi, villámgyors tojáskrém. 

A tojáskrém nem véletlenül számít az egyik legnagyobb kedvencnek a szendvicskrémek terén, hisz villámgyorsan és egyszerűen elkészíthető, tápláló és szinte minden passzol hozzá, legyen szó ropogós zsömléről, pirítósról vagy akár csak egy puffasztott rizsből készült szeletkéről. Ez a tavaszi verzió friss újhagymával készül, és egy kis vaj, illetve reszelt sajt teszi még gazdagabbá az ízét.

Hozzávalók

8 tojás
10 dkg reszelt sajt
2-3 szál újhagyma a zöldjével együtt
1-2 evőkanál szoba-hőmérsékletű vaj
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
friss petrezselyem vagy mikrozöldek – opcionális

Elkészítés:

A tojást főzd keményre, de ügyelj a megfelelő főzési időre, nehogy bezöldüljön a tojásfehérje és a -sárgája találkozásánál. A sajtot reszeld le, a hagymát mosd meg, és aprítsd fel. Egy kis tálban keverd össze a majonézt, a tejfölt, illetve a mustárt, majd fűszerezd ízlés szerint. A tojást aprítsd fel, a sárgáját könnyű összenyomni, a fehérjét pedig le is lehet reszelni, de késsel is dolgozhatsz, vagy tojásszeletelővel, két irányban is beletéve a tojást, kis kockákat nyerve. A tojást keverd össze a hagymával – egy keveset a díszítéshez meghagyhatsz –, a majonézes krémmel, majd add hozzá a sajtot és a vajat is.

Keverd össze, amennyire csak lehet, egy botmixer segítségével pedig dolgozd tetszőleges állagúra. Frissen is finom, de a legjobb, ha hagyod kicsit a hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek. Szendvicsre vagy pirítósra kenve hagymazölddel, petrezselyemmel vagy mikrozöldekkel még gusztusosabbá teheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések