Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Megmaradt a leveshús? Így készíts belőle villámgyorsan pástétomot


Ne dobd ki a levesből megmaradt húst! Készíts belőle ízletes pástétomot, amivel feldobhatod a szendvicseket vagy a vendégváró falatkákat. 

A leveshús remek alapanyagul szolgál különböző finomságokhoz. Ebben a receptben egy villámgyorsan elkészíthető pástétomról olvashatsz, amivel ízletes szendvicseket vagy vendégváró falatkákat készíthetsz. A pástétomhoz bármilyen leveshús felhasználható, legyen az csirke, marha vagy sertés.

Hozzávalók 4 személyre

200 g megmaradt leveshús
100 g vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, és a petrezselymet is aprítsd fel. Közben a vajat vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon szobahőmérsékleten. A leveshúst villával törd össze, vagy daráld le aprítógépben.

Egy tálban keverd össze a leveshúst, a vajat, a vöröshagymát, a fokhagymát, a mustárt, a borsot és a sót. Alaposan dolgozd össze a masszát, amíg egyenletes nem lesz. Add hozzá a petrezselymet, és még egyszer keverd át. Gazdagíthatod más fűszerekkel is, például kakukkfűvel, rozmaringgal vagy szerecsendióval.

Tedd a pástétomot a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjen. Ha  elkészült, pirítóssal, friss kenyérrel vagy zöldségekkel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések