Ne dobd ki a levesből megmaradt húst! Készíts belőle ízletes pástétomot, amivel feldobhatod a szendvicseket vagy a vendégváró falatkákat.
A leveshús remek alapanyagul szolgál különböző finomságokhoz. Ebben a receptben egy villámgyorsan elkészíthető pástétomról olvashatsz, amivel ízletes szendvicseket vagy vendégváró falatkákat készíthetsz. A pástétomhoz bármilyen leveshús felhasználható, legyen az csirke, marha vagy sertés.
Hozzávalók 4 személyre
200 g megmaradt leveshús
100 g vaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, és a petrezselymet is aprítsd fel. Közben a vajat vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon szobahőmérsékleten. A leveshúst villával törd össze, vagy daráld le aprítógépben.
Egy tálban keverd össze a leveshúst, a vajat, a vöröshagymát, a fokhagymát, a mustárt, a borsot és a sót. Alaposan dolgozd össze a masszát, amíg egyenletes nem lesz. Add hozzá a petrezselymet, és még egyszer keverd át. Gazdagíthatod más fűszerekkel is, például kakukkfűvel, rozmaringgal vagy szerecsendióval.
Tedd a pástétomot a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjen. Ha elkészült, pirítóssal, friss kenyérrel vagy zöldségekkel tálald.
0 Megjegyzések