Kívül ropogós, belül pedig omlós lesz ez a zöldségekkel gazdagított serpenyős csirke.
Ez a serpenyős, zöldséges csirkeétel tele van színekkel és ízzel, mégis a könnyedebb ételek táborát gyarapítja, így amellett, hogy tökéletes egy tavaszi ebédhez és vacsorához a teraszon vagy erkélyen, egy diétába is beilleszthető, nem beszélve arról, hogy villámgyorsan elkészül.
Hozzávalók 4 személyre
3 nagyobb csirkemellfilé – vagy 4 kisebb
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 sárga húsú kaliforniai paprika
2 piros húsú kaliforniai paprika
2 zöld húsú kaliforniai paprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszer- vagy chilipaprika ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
fél citrom vagy lime
olívaolaj a pirításhoz
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát pucold meg, a fokhagymát aprítsd fel, a vöröshagymát szedd karikákra. A paprikát mosd meg, majd szeleteld tetszőleges csíkokra. A húst tisztítsd meg, és vágd csíkokra vagy kisebb darabokra. Fűszerezd ízlés szerint, majd egy serpenyőben az olívaolajon kezdd el pirítani. Akár két részletben is megteheted, a lényeg, hogy ne halmozd egymásra a húsdarabokat, hiszen nem párolódniuk kell.
Ha minden oldaluk szépen megpirult, és átsültek, szedd ki őket egy tányérra, a serpenyőbe pedig tedd bele a felaprított fokhagymát, a hagymát és a paprikát. Pirítsd a zöldségeket is roppanósra, majd add hozzá a húst, és adj nekik együtt még egy-két percet. A serpenyős, zöldséges csirkére tálaláskor egy kevés citromlevet is facsarhatsz, friss petrezselyemlevéllel pedig még hívogatóbbá teheted.
0 Megjegyzések