Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes csokis kókusztekercs sütés nélkül: étcsokis tésztába kerül a töltelék


Ha így készíted a kókusztekercset, biztos lehetsz benne, hogy egy pillanat alatt elfogy majd a tálról. 

Ez a csokis kókusztekercs most kicsit más, mint a hagyományos változat: nem darált keksz, hanem főzött krém az alapja, amelybe sok-sok étcsoki kerül, majd ebbe kell kanalazni a gazdag, kókuszos krémet. Mint a legtöbb csokis-kókuszos édesség, ez is egy pillanat alatt rabul ejti azt, aki kóstolja. Miután összeállítottad, tedd a hűtőbe néhány órára, hogy könnyebben szeletelhető legyen.


Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:

  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 l tej
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A krémhez:

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 7.5 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl hideg habtejszín


Elkészítés:

Az alaphoz a tejet öntsd egy lábosba. Add hozzá a cukrot és a vaníliaaromát, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire. Kanalazd bele a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, és kézi habverővel folyamatosan kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor húzd le a tűzről. Keverd el benne a felaprított étcsokit és a vajat, és várd meg, amíg kihűl. A már langyos krémet egyengesd el egy fóliával kibélelt tepsiben, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy megszilárduljon.

A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor a kívánt állagot elérte, add hozzá először a cukrot, utána a mascarponét és a kókuszreszeléket. Kend a megszilárdult csokis alap tetejére, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. Ezután a fólia segítségével csavard fel, és tedd a mélyhűtőbe fél órára, hogy könnyen szeletelhetővé váljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések