Ha így készíted a kókusztekercset, biztos lehetsz benne, hogy egy pillanat alatt elfogy majd a tálról.
Ez a csokis kókusztekercs most kicsit más, mint a hagyományos változat: nem darált keksz, hanem főzött krém az alapja, amelybe sok-sok étcsoki kerül, majd ebbe kell kanalazni a gazdag, kókuszos krémet. Mint a legtöbb csokis-kókuszos édesség, ez is egy pillanat alatt rabul ejti azt, aki kóstolja. Miután összeállítottad, tedd a hűtőbe néhány órára, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
Hozzávalók 1 darabhoz
A tésztához:
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 l tej
- 1 tábla étcsoki
- 1 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 7.5 dkg mascarpone
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl hideg habtejszín
Elkészítés:
Az alaphoz a tejet öntsd egy lábosba. Add hozzá a cukrot és a vaníliaaromát, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire. Kanalazd bele a lisztet, a keményítőt és a kakaóport, és kézi habverővel folyamatosan kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik. Ekkor húzd le a tűzről. Keverd el benne a felaprított étcsokit és a vajat, és várd meg, amíg kihűl. A már langyos krémet egyengesd el egy fóliával kibélelt tepsiben, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy megszilárduljon.
A krémhez a jól behűtött tejszínt verd habbá. Amikor a kívánt állagot elérte, add hozzá először a cukrot, utána a mascarponét és a kókuszreszeléket. Kend a megszilárdult csokis alap tetejére, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára. Ezután a fólia segítségével csavard fel, és tedd a mélyhűtőbe fél órára, hogy könnyen szeletelhetővé váljon.
0 Megjegyzések