A vajpuha oldalas mézes-sörös szafttal utánozhatatlanul finom lakoma.
A mézes-sörös oldalas jó barátja mindazoknak, akik kevés munkával szeretnének fejedelmi fogást varázsolni az asztalra. A húst nem kell tisztítani, se szeletelni, viszont pihentesd egy éjszakát fűszeres keverékben, így lesz igazán zamatos.
Hozzávalók
- 4 evőkanál méz
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl sör
- 2 db oldalas (kb. 1 kg)
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál majoránna
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cukor
- 0.5 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
Az oldalasokat dörzsöld be sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a pirospaprikával, a cukorral és a borssal. Fektesd a húst ebbe a pácba, forgasd meg benne, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a mézet keverd el a sörrel. Kend meg vele a bepácolt oldalast, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára. Ekkor ellenőrizd, és ha a hús még nem válik le magától a csontról, told vissza további 20-30 percre.
0 Megjegyzések