Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlósra sült oldalas sörös szószban: méz is kerül a húsra


A vajpuha oldalas mézes-sörös szafttal utánozhatatlanul finom lakoma. 

A mézes-sörös oldalas jó barátja mindazoknak, akik kevés munkával szeretnének fejedelmi fogást varázsolni az asztalra. A húst nem kell tisztítani, se szeletelni, viszont pihentesd egy éjszakát fűszeres keverékben, így lesz igazán zamatos.

Hozzávalók

  • 4 evőkanál méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl sör
  • 2 db oldalas (kb. 1 kg)
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 0.5 kávéskanál bors


Elkészítés:

Az oldalasokat dörzsöld be sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a majoránnával, a pirospaprikával, a cukorral és a borssal. Fektesd a húst ebbe a pácba, forgasd meg benne, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a mézet keverd el a sörrel. Kend meg vele a bepácolt oldalast, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe másfél órára. Ekkor ellenőrizd, és ha a hús még nem válik le magától a csontról, told vissza további 20-30 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések