Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Serpenyős szűzérmék vajas szaftban: ez a legfinomabb mártás titka


Vajas szaftban puha és szaftos lesz a szűzérme, munka pedig alig lesz vele.  

Ha ma vajas szafttal leöntött szűzérméket készítesz vacsorára, akár egy menő étterem hangulatát is a konyhádba varázsolhatod. Akár a hentest is megkérheted, hogy vágja fel a szűzpecsenyét négy centi vastag szeletekre, de otthon is elvégezheted a műveletet. Egy embernek két-három szelet az adagja.

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg vaj
  • 2 db szűzpecsenye (45-50 dkg/darab)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 teáskanál
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • késhegynyi bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd kétujjnyi vastag szeletekre. Egy kisebb tálban keverd el a sót, a fokhagymaport, a füstölt paprikát és a borsot. Dörzsöld ezt a fűszerkeveréket a szűzérmékbe.

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Amikor már forró, tedd bele a húst. Egyik oldalukat süsd 6-8 percig, amíg kérget kapnak, majd fordítsd meg őket, és süsd meg a másik oldalukat is. Az így kisült szűzérméket szedd ki a serpenyőből, és tedd félre.

Az edénybe öntsd bele a bort, tedd bele a vajat, és olvaszd össze. Amikor gyöngyözni kezd, tedd vissza bele a húst, és kanalazd rá a szaftot. A tetejét friss petrezselyemmel szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések