A brokkoliból készült sajtos zöldségfasírt tele van rostokkal, és egy kevés is eltelít belőle.
A zöldségfasírtok minden alkalommal
jól jönnek: változatosan készíthetők, tele vannak vitaminnal, olcsók,
ráadásul nagyobb adagban is elkészítheted őket, ugyanis a fagyasztást is
jól bírják. A brokkoli az egyik legnépszerűbb téli zöldség, amely valódi vigasztalást nyújt a hideg, szürke napokon. A kis lepények közepe olvadt reszelt sajtot rejt.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg brokkoli
- 10 dkg reszelt sajt
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
- 1 kis hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, majd főzd puhára 15 perc alatt. Ha elkészült, hagyd kihűlni. Ha kihűlt, pürésítsd, és kanalazd egy tálba.
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát is, és egy percig pirítsd. Add a pépes brokkolihoz. Üsd hozzá a tojást, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, majd kanalanként annyi zsemlemorzsát adagolj hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Végül forgasd hozzá az aprított petrezselymet, reszeld bele a sajtot, és formázz belőle lepényeket. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és vékonyan kend meg a felszínüket olajjal. Told a tepsit 200 fokos sütőbe 30 percre. Félidőben fordítsd meg a fasírtokat, hogy egyenletesen piruljanak.
0 Megjegyzések