Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha zöldségfasírt brokkoliból: tepsiben sütve alig kell hozzá zsiradék


A brokkoliból készült sajtos zöldségfasírt tele van rostokkal, és egy kevés is eltelít belőle.

A zöldségfasírtok minden alkalommal jól jönnek: változatosan készíthetők, tele vannak vitaminnal, olcsók, ráadásul nagyobb adagban is elkészítheted őket, ugyanis a fagyasztást is jól bírják. A brokkoli az egyik legnépszerűbb téli zöldség, amely valódi vigasztalást nyújt a hideg, szürke napokon. A kis lepények közepe olvadt reszelt sajtot rejt.

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg brokkoli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, majd főzd puhára 15 perc alatt. Ha elkészült, hagyd kihűlni. Ha kihűlt, pürésítsd, és kanalazd egy tálba.

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát is, és egy percig pirítsd. Add a pépes brokkolihoz. Üsd hozzá a tojást, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, majd kanalanként annyi zsemlemorzsát adagolj hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapj. Végül forgasd hozzá az aprított petrezselymet, reszeld bele a sajtot, és formázz belőle lepényeket. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és vékonyan kend meg a felszínüket olajjal. Told a tepsit 200 fokos sütőbe 30 percre. Félidőben fordítsd meg a fasírtokat, hogy egyenletesen piruljanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések