Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csodás gluténmentes mandulás muffin: érett banánt rejt a tésztája


A szaftos, gluténmentes, banános muffinból mindig érdemes néhány darabot a hűtőben tartani.

Ezek a kis gluténmentes muffinok mandulalisztből készülnek, és érett banántól olyan szaftos a tésztájuk. Különösen érdemes elkészíteni őket akkor, ha több édesszájú tagja is van a családnak, mivel a hűtőben sokáig elállnak, és 20 másodperc alatt felfrissítheted őket a mikróban. Édesítésre cukor helyett használj természetes juharszirupot!

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 18 dkg mandulaliszt
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 érett banán
  • 3 tojás
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, vagyis a mandulalisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót vegyítsd el egy tálban. A banánt villával pépesítsd. Egy másik tálban verd fel a tojást, add hozzá a banánt, a juharszirupot, az olvasztott vajat és a vaníliaaromát. Keverd egyneműre, majd forgasd hozzá a mandulalisztes részt. Az étcsokit aprítsd fel és add a tésztához. Oszd el papírral kibélelt muffintepsiben, és told 180 fokos sütőbe 23-25 percre. Amikor a szélük barnulni kezd, vedd ki a sütőből, és hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt elfogyasztod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések