A szaftos, gluténmentes, banános muffinból mindig érdemes néhány darabot a hűtőben tartani.
Ezek a kis gluténmentes muffinok mandulalisztből készülnek, és érett banántól
olyan szaftos a tésztájuk. Különösen érdemes elkészíteni őket akkor, ha
több édesszájú tagja is van a családnak, mivel a hűtőben sokáig
elállnak, és 20 másodperc alatt felfrissítheted őket a mikróban.
Édesítésre cukor helyett használj természetes juharszirupot!
Hozzávalók 12 darabhoz
- 18 dkg mandulaliszt
- 4 evőkanál juharszirup
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 3 érett banán
- 3 tojás
- 1 tábla étcsoki
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, vagyis a mandulalisztet, a sütőport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót vegyítsd el egy tálban. A banánt villával pépesítsd. Egy másik tálban verd fel a tojást, add hozzá a banánt, a juharszirupot, az olvasztott vajat és a vaníliaaromát. Keverd egyneműre, majd forgasd hozzá a mandulalisztes részt. Az étcsokit aprítsd fel és add a tésztához. Oszd el papírral kibélelt muffintepsiben, és told 180 fokos sütőbe 23-25 percre. Amikor a szélük barnulni kezd, vedd ki a sütőből, és hagyd egy kicsit hűlni, mielőtt elfogyasztod.
0 Megjegyzések