A kakaós ízvilág és a kókusz csodálatosan kiegészítik egymást ebben a kevert süteményben.
A kakaós kevert sütemény örök klasszikus, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedvence, csakúgy, mint a kókuszkocka.
A kettőt nem bonyolult ötvözni sem, a felülmúlhatatlan kókuszos ízvilág
a kakaós kocka egyszerűségével párosul ebben a gyors és ínycsiklandó
receptben.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dl natúr joghurt
- 6 dkg kókuszreszelék
- 3 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
A tetejére
- fél tábla csokoládé, egy egész is lehet, ha vastagabb mázat szeretnél
- 3 dkg kókuszreszelék
- pár csepp rumaroma
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet keverd össze a kakaóval, a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Keverd ki a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat, végül keverd el benne a lisztes részt is. A masszát töltsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd körülbelül 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizd, átsüt-e a közepe is.
Ha kihűlt, olvaszd fel a csokit, keverj el benne egy kis rumaromát, majd terítsd szét a süti tetején. Szórd meg kókuszreszelékkel is, várd meg, míg kihűl, majd szeletelheted is.
0 Megjegyzések