Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ellenállhatatlanul omlós kókuszos sütemény: kakaó is kerül a kevert tésztába


A kakaós ízvilág és a kókusz csodálatosan kiegészítik egymást ebben a kevert süteményben.

A kakaós kevert sütemény örök klasszikus, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedvence, csakúgy, mint a kókuszkocka. A kettőt nem bonyolult ötvözni sem, a felülmúlhatatlan kókuszos ízvilág a kakaós kocka egyszerűségével párosul ebben a gyors és ínycsiklandó receptben.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 dl natúr joghurt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olaj

A tetejére

  • fél tábla csokoládé, egy egész is lehet, ha vastagabb mázat szeretnél
  • 3 dkg kókuszreszelék
  • pár csepp rumaroma

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet keverd össze a kakaóval, a sütőporral és a kókuszreszelékkel. Keverd ki a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a joghurtot és az olajat, végül keverd el benne a lisztes részt is. A masszát töltsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süsd körülbelül 25-30 percig, tűpróbával ellenőrizd, átsüt-e a közepe is.

Ha kihűlt, olvaszd fel a csokit, keverj el benne egy kis rumaromát, majd terítsd szét a süti tetején. Szórd meg kókuszreszelékkel is, várd meg, míg kihűl, majd szeletelheted is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések