Ezt a receptet azok is próbálják ki, akik nincsenek oda a karfiolért.
Sokan idegenkednek a karfioltól,
aminek az oka az, hogy ha nem megfelelő technikával készítik,
kellemetlen, kásás állagot vesz fel. Pedig ha odafigyelsz néhány
apróságra, mesés finomságokat is varázsolhatsz belőle. Ezzel a bundázási módszerrel a zöldség is megfelelően roppanós marad. A legfinomabb majonézes mártogatós receptjét is megmutatjuk hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
A karfiolhoz:
- 18 dkg liszt
- 2.5 dl sör
- 1 fej karfiol
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só
- bors
- 2.5 dl olaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
- 25 dkg majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira. A nagyobb darabokat vágd fel, hogy egyformák legyenek. Folyó víz alatt most meg őket, majd szárítsd teljesen meg.
Egy tálban keverj el 12 deka lisztet a sütőporral, a füstölt paprikával, a fokhagymaporral, egy kevés sóval és borssal, majd öntsd fel a sörrel. Keverd csomómentesre.
Egy serpenyőben kezdd el melegíteni az olajat. A maradék lisztet tedd egy tálba, szórd meg sóval és borssal. A megszárított karfiol felét hempergesd meg a lisztben, majd mártsd meg a tésztában. Tedd őket a forró olajba úgy, hogy előtte minden felesleges tésztát csepegtess le róluk. Egy rétegben legyenek a serpenyőben, ne fedjék egymást. Oldalanként 3-4 perc alatt süsd ki őket. A műveletet ismételd meg a maradék zöldséggel.
Közben a mártogatóshoz a majonézt keverd el a reszelt fokhagymával, a citromlével, az olívaolajjal, a felaprított petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Ezzel tálald a karfiolt.
0 Megjegyzések