Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ragacsos csokitorta liszt nélkül: kardamom adja a különleges ízét


Ez az egyszerű csokitorta liszt- és tejtermékmentes, a kardamom pedig izgalmas ízvilágot kölcsönöz neki.

Glutén- és tejmentesen is fantasztikus sütiket készíthetsz. Ebbe a csokitortába se liszt, se semmi ezt helyettesítő összetevő nem kerül, ettől lesz lapos, tömény, a teteje ropogós, belül szaftos. A kardamom nevű fűszer sokféle sütinek áll jól: ez a svéd csiga például nem véletlenül hódította meg a világot.

Hozzávalók 23 cm átmérőjű formához

  • 22.5 dkg étcsoki
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 0.8 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A csokit törd darabokra, és gőz fölött olvaszd össze az olajjal. Amikor felolvadt, húzd le a tűzről, add hozzá a cukor felét , a kardamomot és a mandulaaromát, és hagyd kihűlni. 

Közben a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd kanalanként adagold bele a cukor másik felét, és ezzel is keverd fényesre. 

Amikor a csokikrém kihűlt, egyenként keverd bele a tojássárgákat, majd több adagban forgasd össze a fehérjével. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre. Akkor jó, ha a teteje megemelkedik és kiszárad, akár el is kezdhet töredezni. Ekkor vedd ki a sütőből, és legalább egy órát hagyd hűlni, csak utána szeleteld. Tálalás előtt megszórhatod kakaóporral a tetejét.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések