Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Cézársaláta húsmentesen: csicseriborsótól lesz laktató


A cézársaláta is készülhet vegán módon, hús helyett csicseriborsóval.

A cézársaláta is készülhet hús nélkül úgy, hogy még az öntet is vegán legyen. Bár az eredeti recept tartalmaz szardellapasztát, ez nem fog hiányozni akkor, ha szójaszósszal és sörélesztőpehellyel kevered el a tojásmentes, vegán majonézt.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 5 dkg vegán sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej római saláta
  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1 szál újhagyma
  • füstölt paprika
  • frissen őrölt bors

A öntethez:

  • 12 dkg vegán majonéz
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál kapribogyó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál juharsziup
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 kávéskanál fehérborecet

Elkészítés:

A csicseriborsó-konzervet csepegtesd le, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg füstölt paprikával, forgasd össze két evőkanál olívaolajjal, és told 215 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg ropogósra sül. Közben a salátát és az újhagymát aprítsd fel és tedd egy tálba. Kanalazd rá a sült csicseriborsót, és szórd meg az egészet sóval és frissen őrölt borssal.

Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverd simára. Forgasd a salátához. A tetejét ízlés szerint vegán sajttal szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések