Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Dupla csokis emeletes torta: nagyon krémes, nagyon csokis


Csokis piskóta, a lapok között és bevonatként pedig gazdag krém: ebből a dupla csokis tortából minden falat öröm.

A csokis sütiknek nem véletlenül van olyan széles rajongótáboruk: a legegyszerűbb csokikrémtől kezdve a könnyű kevert sütiken át a gyönyörű tortákig széles a választék belőlük. Ezt a dupla csokis tortát akkor készítsd el, ha van időd a konyhában tevékenykedni, mivel van vele egy kis munka, de megéri a befektetett energiát. Ha nem szülinapra készíted, tepsiben is sütheted, akkor más lesz az alakja, de a lényege nem változik.

Hozzávalók 23 cm átmérőjű formához

A tésztához:

  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2.5 dl író (vagy 2,5 dl tej és 1 evőkanál citromlé)
  • 2.5 dl erős feketekávé (vagy forró víz)
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1.2 dl olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A csokikrémhez:

  • 45 dkg porcukor
  • 30 dkg vaj
  • 7.5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3-5 evőkanál habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet

Elkészítés:

Ha nincs kéznél író, első lépésként a tejet keverd el a citromlével, és hagyd állni, amíg előkészíted a többi hozzávalót.

A tésztához a száraz hozzávalókat, vagyis a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót vegyítsd el egy tálban. A tojást, az olajat és a vaníliát robotgép segítségével keverd el. Add hozzá az írót vagy citromos tejet, és forgasd össze a száraz hozzávalókkal. Főzz egy csésze kávét, és még forrón öntsd a masszához. Ha nem szereted a kávét, forró vízzel is helyettesítheted. Folyékony masszát fogsz kapni, amelynek a felét öntsd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 180 fokon 23-25 perc alatt süsd készre. Ha megsült, borítsd deszkára, és ugyanígy süsd meg a tészta másik felét is. Ha van két egyforma tortaformád, egyszerre is sütheted őket.

A csokikrémhez a szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel verd habosra. Add hozzá a porcukrot, a kakaóport, a vaníliaaromát, a sót és három evőkanál habtejszínt. Keverd egyneműre. Ha nem áll össze, óvatosan még egy-két evőkanál tejszínt adhatsz hozzá. 

Amikor a tortalapok teljesen kihűltek, az egyik lapot jó vastagon kend meg a krémmel, és tapaszd rá a másik lapot. Vond be a torta tetejét és oldalát is a krémmel. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy teljesen összeálljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések