Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kolbászos tészta sörös szószban: pillanatok alatt kész a kiadós vacsora


A sörös, kolbászos tésztához olasz kolbász a legjobb, de más típussal is működhet.

A sörös szaftban sült kolbászos tészta igazi kiadós, férfias fogás. Egy romantikus vacsorára nem is kell finomabb, főleg, mivel nagyon könnyen összedobható. A hozzá használt olasz kolbász állaga kicsit más, mint amit itthon megszoktunk, de ha ilyet nem kapsz, vagy egyszerűen csak jobban szereted a megszokott ízeket, bármilyen sütni való kolbászt használhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 30 dkg olasz kolbász
  • 15 dkg bacon
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál zöldborsó
  • 1.5 dl világos sör
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

A bacont kockázd fel, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Amikor ropogós, add hozzá a felkarikázott, amennyire lehet, összemorzsolt kolbászt. Süsd kevergetve öt percig, majd öntsd fel a sörrel, és keverd bele a borsót és a lecsepegtetett kukoricát. Forrald addig, amíg a leve elfő, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg sóval, borssal, forgasd bele a tésztát, és melegítsd össze az egészet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések