A sörös, kolbászos tésztához olasz kolbász a legjobb, de más típussal is működhet.
A sörös szaftban sült kolbászos tészta
igazi kiadós, férfias fogás. Egy romantikus vacsorára nem is kell
finomabb, főleg, mivel nagyon könnyen összedobható. A hozzá használt olasz kolbász
állaga kicsit más, mint amit itthon megszoktunk, de ha ilyet nem kapsz,
vagy egyszerűen csak jobban szereted a megszokott ízeket, bármilyen
sütni való kolbászt használhatsz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg száraztészta
- 30 dkg olasz kolbász
- 15 dkg bacon
- 2 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál zöldborsó
- 1.5 dl világos sör
- 1 doboz kukoricakonzerv
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
A bacont kockázd fel, és kevés olívaolajon pirítsd meg. Amikor ropogós, add hozzá a felkarikázott, amennyire lehet, összemorzsolt kolbászt. Süsd kevergetve öt percig, majd öntsd fel a sörrel, és keverd bele a borsót és a lecsepegtetett kukoricát. Forrald addig, amíg a leve elfő, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg sóval, borssal, forgasd bele a tésztát, és melegítsd össze az egészet.
0 Megjegyzések