Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb házi hummusz receptje: jobb lesz, mint a bolti


A házilag készített hummusz bármikor felveszi a versenyt a bolti változattal.

A Közel-Keleten népszerű mártogatós és szendvicskrém, a hummusz alapja a csicseriborsó mellett a tahini, magyarul a szezámpaszta. Ez megvásárolhatod boltban, vagy egyszerű módszerrel, kevés hozzávalóból összeállíthatod otthon is. A legfinomabb akkor lesz, ha szárított, majd otthon megfőzött csicseriborsót használsz hozz, de ha felgyorsítanád a folyamatot, készítsd nyugodtan konzervből, úgy is tökéletes lesz.

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 25 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
  • 3 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 0.5 dl citromlé
  • 0.5 dl víz
  • A tálaláshoz: olívaolaj, pirospaprika, koriander

Elkészítés:

A tahinit és a citromlevet egy turmixgépben dolgozd össze. Így olyan, mintha felvernéd a tahinit, és sokkal krémesebb lesz a  hummusz. Add hozzá az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a köményt, egy kávéskanál sót, és ezekkel is turmixold össze. A csicseriborsót csepegtesd le, és két adagban dolgozd a masszához. Így lesz teljesen krémes. Ha maradnak benne darabok, néhány kanál hideg vízzel hígíthatod, így könnyebb pépesíteni. Tálaláskor olívaolajjal és pirospaprikával dobd fel, de jól megy hozzá az aprított koriander is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések