A házilag készített hummusz bármikor felveszi a versenyt a bolti változattal.
A Közel-Keleten népszerű mártogatós és szendvicskrém, a hummusz alapja
a csicseriborsó mellett a tahini, magyarul a szezámpaszta. Ez
megvásárolhatod boltban, vagy egyszerű módszerrel, kevés hozzávalóból összeállíthatod otthon is.
A legfinomabb akkor lesz, ha szárított, majd otthon megfőzött
csicseriborsót használsz hozz, de ha felgyorsítanád a folyamatot,
készítsd nyugodtan konzervből, úgy is tökéletes lesz.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 25 dkg főtt vagy konzerv csicseriborsó
- 3 evőkanál tahini
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 0.5 dl citromlé
- 0.5 dl víz
- só
- A tálaláshoz: olívaolaj, pirospaprika, koriander
Elkészítés:
A tahinit és a citromlevet egy turmixgépben dolgozd össze. Így olyan, mintha felvernéd a tahinit, és sokkal krémesebb lesz a hummusz. Add hozzá az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a köményt, egy kávéskanál sót, és ezekkel is turmixold össze. A csicseriborsót csepegtesd le, és két adagban dolgozd a masszához. Így lesz teljesen krémes. Ha maradnak benne darabok, néhány kanál hideg vízzel hígíthatod, így könnyebb pépesíteni. Tálaláskor olívaolajjal és pirospaprikával dobd fel, de jól megy hozzá az aprított koriander is.
0 Megjegyzések