Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós tepsis krumpli répával: sültek mellé a legfinomabb köret


Helyettesítsd a tepsis krumpliban a burgonya egy részét répával!


A tepsis krumpli számtalan módon készíthető, népszerű köret. Ha kicsit egészségesebbé, kalóriaszegényebbé szeretnéd varázsolni, helyettesítsd egy részét répával! Jól megy bármilyen hús, panírozott zöldség vagy zöldségfasírt mellé.

Hozzávalók 4 személyre

    65 dkg krumpli
    4 gerezd fokhagyma
    4 evőkanál olívaolaj
    3 sárgarépa
    1 teáskanál füstölt paprika
    1 teáskanál rozmaring
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A krumplit és a répát tisztítsd meg és vágd tetszőleges formára. Egyengesd el őket egy tepsiben. A fokhagymát karikázd fel, és tedd ezt is a tepsibe. Szórd meg az egészet sóval, borssal, füstölt paprikával és rozmaringgal, és locsold le olívaolajjal. Forgasd össze úgy, hogy az olaj egyenletesen bevonja. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt pirítsd meg a zöldségeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések