A sütés nélkül készülő mogyorós csokitorta maga a tömör gyönyörűség.
Ez a tömény, sütés nélkül készülő mogyorós csokitorta kekszes alappal indít, erre jön a csokikrém. Nincs vele sok munka, csak azt kell kivárni, amíg az egész összeáll a hűtőben. Még finomabb lesz a kekszes tészta, ha reszelt narancshéjjal is megbolondítod.
Hozzávalók 12 szelethez
Az alaphoz:
35 dkg háztartási keksz
25 dkg vaj
15 dkg darált törökmogyoró
10 dkg étcsoki
1 dl habtejszín
1 narancs reszelt héja
A tetejére:
20 dkg étcsoki
10 dkg egész mogyoró
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A mogyorót daráld le, tedd egy tálba, és tördeld hozzá a kekszet. A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival, öntsd fel a tejszínnel, reszeld bele a narancshéjat, és keverd egyneműre. Forgasd össze a mogyorós-kekszes keverékkel, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy összeálljon.
A tetejére való étcsokit is olvaszd fel, és tegyél bele egy evőkanál olajat, hogy fényesebb legyen. Öntsd a hűtőből kivett torta tetejére és oldalára. A tetejét rakd ki egész mogyoróval, és tedd vissza a hűtőbe még néhány órára, hogy a máz megdermedjen rajta.
0 Megjegyzések