Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütés nélkül készülő mogyorós csokitorta: tömény, édes és elképesztően finom


A sütés nélkül készülő mogyorós csokitorta maga a tömör gyönyörűség.


Ez a tömény, sütés nélkül készülő mogyorós csokitorta kekszes alappal indít, erre jön a csokikrém. Nincs vele sok munka, csak azt kell kivárni, amíg az egész összeáll a hűtőben. Még finomabb lesz a kekszes tészta, ha reszelt narancshéjjal is megbolondítod.

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz:
    35 dkg háztartási keksz
    25 dkg vaj
    15 dkg darált törökmogyoró
    10 dkg étcsoki
    1 dl habtejszín
    1 narancs reszelt héja

A tetejére:
    20 dkg étcsoki
    10 dkg egész mogyoró
    1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A mogyorót daráld le, tedd egy tálba, és tördeld hozzá a kekszet. A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival, öntsd fel a tejszínnel, reszeld bele a narancshéjat, és keverd egyneműre. Forgasd össze a mogyorós-kekszes keverékkel, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy összeálljon.

A tetejére való étcsokit is olvaszd fel, és tegyél bele egy evőkanál olajat, hogy fényesebb legyen. Öntsd a hűtőből kivett torta tetejére és oldalára. A tetejét rakd ki egész mogyoróval, és tedd vissza a hűtőbe még néhány órára, hogy a máz megdermedjen rajta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések