Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pikáns indiai vajas csirkemell: ezek a fűszerek nem maradhatnak ki belőle


Az indiai vajas csirkemellbe hamisítatlan ázsiai fűszerek is kerülnek.


Az indiai vajas csirkemell semmihez sem hasonlítható ízét nem csak a különböző helyi fűszereknek, hanem a halszósznak is köszönheti. Ma már szinte minden boltban megkaphatod ezt a barnás, erős illatú szószt, amelynek érlelt halak alkotják az alapját, és már egy egész kis mennyiség is elég belőle arra, hogy az étel összes többi ízét kiemelje.

Hozzávalók 4 személyre

    65 dkg csirkemellfilé
    40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
    2 babérlevél
    2 gerezd fokhagyma
    2 teáskanál őrölt gyömbér
    2 teáskanál halszósz
    1 hagyma
    1 evőkanál vaj
    1 teáskanál currypor
    1 teáskanál kurkuma
    1 csipet fahéj
    1 dl kókuszkrém
    0.5 kávéskanál őrölt kömény
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre 20 percre. A pihentetési idő leteltével egy nagy serpenyőben hevíts vajat. Dobd rá a csirkekockákat, pirítsd fehéredésig, majd szedd ki és tedd félre őket.

Az edényben, szükség esetén egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a lereszelt fokhagymát és gyömbért, pirítsd őket egy percig, majd húzd le a tűzről, és jöhet rá a currypor, a kurkuma, a fahéj és a kömény. Forgasd össze, hogy a hagyma beszívja a fűszereket, majd keverd hozzá a csirkekockákat. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet és a halszószt. 45 perc alatt kis lángon főzd össze. A végén önts hozzá kókuszkrémet. Tálald párolt rizzsel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések