Az indiai vajas csirkemellbe hamisítatlan ázsiai fűszerek is kerülnek.
Az indiai vajas csirkemell semmihez sem hasonlítható ízét nem csak a különböző helyi fűszereknek, hanem a halszósznak is köszönheti. Ma már szinte minden boltban megkaphatod ezt a barnás, erős illatú szószt, amelynek érlelt halak alkotják az alapját, és már egy egész kis mennyiség is elég belőle arra, hogy az étel összes többi ízét kiemelje.
Hozzávalók 4 személyre
65 dkg csirkemellfilé
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál halszósz
1 hagyma
1 evőkanál vaj
1 teáskanál currypor
1 teáskanál kurkuma
1 csipet fahéj
1 dl kókuszkrém
0.5 kávéskanál őrölt kömény
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre 20 percre. A pihentetési idő leteltével egy nagy serpenyőben hevíts vajat. Dobd rá a csirkekockákat, pirítsd fehéredésig, majd szedd ki és tedd félre őket.
Az edényben, szükség esetén egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a lereszelt fokhagymát és gyömbért, pirítsd őket egy percig, majd húzd le a tűzről, és jöhet rá a currypor, a kurkuma, a fahéj és a kömény. Forgasd össze, hogy a hagyma beszívja a fűszereket, majd keverd hozzá a csirkekockákat. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet és a halszószt. 45 perc alatt kis lángon főzd össze. A végén önts hozzá kókuszkrémet. Tálald párolt rizzsel.
0 Megjegyzések