Készítsd a pásztorpitét egészségesebben, hagyományos helyett édeskrumplival és húsmentesen!
Az alul darált húsos raguból, felül pedig krémes krumplipüréből álló pásztorpitének itthon is egyre szélesebb a rajongótábora. Elkészítheted ugyanezt a fogást könnyebb, egészségesebb változatban édeskrumplival, húsmentesen is úgy, hogy a raguba lencse és gomba kerüljön. A lencsét elég egy rövid időre beáztatni, nem szükséges egész éjszaka a vízben lennie.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg édeskrumpli
50 dkg gomba
40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
25 dkg lencse
2.5 dkg vaj
2 dl vörösbor
1 hagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
só
bors
Elkészítés:
A lencsét öblítsd át, és áztasd hideg vízbe.
Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd 20 perc alatt puhára. Amikor kész, törd össze, szórd meg sóval, borssal és keverd el vajjal.
Amíg az édeskrumpli fő, olajon párold üvegesre a felkockázott hagymát. A gombát is szeleteld fel, tedd a puha hagymára, és ezt is párold meg. Amikor már elég levet eresztett, keverd hozzá a lecsepegtetett lencsét. Szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, öntsd fel a borral és a paradicsomkonzervvel. Kis lángon főzd össze 20 perc alatt, amíg a lencse megpuhul.
A lencsés ragut kanalazd egy tepsibe vagy kerek piteformába. Egyengesd el rajta az édeskrumplipürét, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 20 percre.
0 Megjegyzések