A gyümölcsös-kókuszos piskóta tésztája pillekönnyű, és sokféle gyümölccsel lesz nagyon finom.
A gluténmentes sütikhez nem kellenek feltétlenül drága és nehezen beszerezhetÅ‘ alapanyagok. Ebben a gyümölcsös, kókuszos piskótában a lisztet kókuszreszelék helyettesÃti, Ãgy viszonylag olcsón jön ki a lisztmentes édesség. Ha diétázol, sütÅ‘porból is gluténmentest válassz. Bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölccsel megszórhatod a tetejét.
Hozzávalók 4 személyre
10 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál barna cukor
6 tojás
1 csomag (gluténmentes) sütőpor
1 csomag vanÃliás cukor
1 csipet só
gyümölcsök Ãzlés szerint
ElkészÃtés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjébÅ‘l egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá elÅ‘ször a sütÅ‘porral elkevert kókuszreszeléket, utána több részletben a tojáshabot. Egyengesd el az egészet egy sütÅ‘papÃrral kibélelt tepsiben. A tetejét szórd meg tetszés szerinti gyümölcsökkel. Jól megy hozzá a meggy, az áfonya, a ribizli vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék. 180 fokos sütÅ‘ben nagyjából 30 perc alatt süsd készre.
0 Megjegyzések