Az egyben sült lencsefasÃrtba gomba és többféle zöldség is kerül.
Az egyben sült gombás lencsefasÃrt hasonlóan mutatós, mint a hagyományos, darált húsból készült változat. A lencse gondoskodik arról, hogy kellÅ‘en laktató legyen, mÃg a vele együtt sütött gomba és zöldségek különlegesen finom Ãzvilágot kölcsönöznek neki. Igazán izgalmassá akkor válik, ha magvakat is keversz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg gomba
15 dkg magkeverék (dió, kesudió, mogyoró stb.)
10 dkg lencse
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
3 tojás
2 zellerszár
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1.5 dkg vaj
1 sárgarépa
1 hagyma
1 kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 evÅ‘kanál olÃvaolaj
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál füstölt paprika
só
bors
ElkészÃtés:
A lencsét áztasd be. Nem szükséges egy éjszakát áztatni, bÅ‘ven elég addig, amÃg elÅ‘készÃted a többi hozzávalót.
Egy serpenyÅ‘ben olvaszd össze a vajat az olajjal. A hagymát és a zellerszárakat szeleteld fel, és a vaj-olaj keveréken öt perc alatt párold együtt puhára. Add hozzá a felaprÃtott fokhagymát és gombát, sózd és borsozd meg, fedd le, és Ãgy fÅ‘zd további tÃz percig. Amikor már elég levet eresztett, tedd bele a megtisztÃtott, felkockázott sárgarépát és a felszeletelt kaliforniai paprikát. Szórd meg oregánóval és füstölt paprikával, majd jöhet hozzá a lecsepegtetett lencse és a paradicsompüré. Forgasd össze, öntsd fel az alaplével, és lefedve fÅ‘zd 25-30 percig, amÃg minden hozzávaló megpuhul. Húzd le a tűzrÅ‘l, ha maradt még alatta lé. szűrd le, kanalazd át egy tálba, és hagyd kihűlni.
A kihűlt lencsés masszát gyúrd össze a zsemlemorzsával, a tojással, a reszelt sajttal, az felaprÃtott magvakkal és az aprÃtott petrezselyemmel. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá sót és borsot. Fakanállal vagy kézzel keverd egyneműre, majd egyengesd el egy sütÅ‘papÃrral kibélelt kenyérformában. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütÅ‘be. 30 perc elteltével vedd le a fóliát a tetejérÅ‘l, és süsd további 20 percig.
0 Megjegyzések