A csirk茅b艖l k茅sz眉lt brass贸i apr贸pecseny茅t hasonl贸an kell k茅sz铆teni, mint a hagyom谩nyos v谩ltozatot, de sokkal hamarabb k茅szen van.
Ha te is szereted a hagyom谩nyos, szaftos brass贸i apr贸pecseny茅t, k茅sz铆ts most egy nagyon hasonl贸 茅telt is, de csirkemellb艖l! Ez a fog谩s is f眉st枚lt szalonn谩s alappal ind铆t, a hozz谩 val贸 krumpli pedig a s眉tni val贸, s谩rga h茅j煤 t铆pus legyen, amit m茅g h谩mozni sem sz眉ks茅ges.
Hozz谩val贸k 4 szem茅lyre
80 dkg s谩rga h茅j煤 krumpli
80 dkg csirkemellfil茅
5 dkg f眉st枚lt szalonna
2 hagyma
1 eg茅sz fej fokhagyma
1 kis doboz s疟r铆tett paradicsom
1 te谩skan谩l pirospaprika
s贸
bors
olaj
Elk茅sz铆t茅s:
A csirkemellet kock谩zd fel, sz贸rd meg s贸val 茅s borssal, 茅s tedd f茅lre.
A krumplit mosd meg, kock谩zd fel, 茅s oszd el egy s眉t艖pap铆rral kib茅lelt g谩ztepsin. Ha v茅kony h茅j煤 t铆pust haszn谩lsz, megmosni nem sz眉ks茅ges. Egy hagym谩t cikkezz fel, 茅s tedd a krumpli mell茅. A fokhagyma fel茅t k茅ssel lap铆tsd 枚ssze, 茅s ezt is tedd a tepsibe. Sz贸rd meg s贸val 茅s frissen 艖r枚lt borssal, locsold meg kev茅s olajjal, 茅s told 180 fokos s眉t艖be nagyj谩b贸l f茅l 贸r谩ra.
Am铆g a krumpli s眉l, a szalonn谩t kock谩zd fel, a zs铆rj谩t olvaszd ki. A megs眉lt szalonnap枚rc枚ket szedd ki, a visszamaradt zsirad茅kon pedig futtasd meg a csirk茅t. Amikor kifeh茅redett, ezt is szedd ki, 茅s tedd a zs铆rra a m谩sik, kock谩ra v谩gott hagym谩t. Amikor megpuhult, nyomd mell茅 a marad茅k fokhagym谩t. H煤zd le a t疟zr艖l, keverd el pirospaprik谩val, a s疟r铆tett paradicsommal 茅s a h煤ssal. Adj hozz谩 annyi vizet, hogy j贸 szaftos legyen, 茅s t铆z perc alatt f艖zd 枚ssze.
Amikor a krumpli megs眉lt, forgasd a csirk茅hez. Kanalazd vissza bele a ropog贸s szalonnap枚rc枚ket, 茅s meleg铆tsd 枚ssze.
0 Megjegyz茅sek