Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vegán tojáskrém


Szendvicsekbe, ropogtatnivalókhoz és vendégváró nasiként is megállja a helyét.


A vegán étrendben nem szerepel a tojás, mivel állati eredetű élelmiszer. A vegán tojáskrém alapja így a tofu lesz, amely a fűszerekkel kap majd különleges ízvilágot. Az állag nagyon hasonló lesz az eredeti tojáskrémhez, sőt még a színe is. Szendvicsekbe isteni finom, de mártogatósként is kiváló.

Hozzávalók 3 személyre

    40 dkg natúr tofu
    3 csipet só
    8 evőkanál vegán majonéz
    2 újhagyma
    3 evőkanál sörélesztőpehely
    2 evőkanál mustár
    kurkuma

Elkészítés:

A natúr tofut morzsold össze apróbb darabokra, és öntsd egy nagyobb tálba, amiben össze tudod majd keverni a többi alapanyaggal. Vágd fel vékony karikákra az újhagymákat. Keverd össze az összes többi alapanyaggal, kivéve a sörélesztőpelyhet, amit a végén szórj a krém tetejére. A kurkuma csak a szín miatt érdekes, így el is hagyhatod, ha nem szereted az ízét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések