Szendvicsekbe, ropogtatnivalókhoz és vendégváró nasiként is megállja a helyét.
A vegán étrendben nem szerepel a tojás, mivel állati eredetű élelmiszer. A vegán tojáskrém alapja így a tofu lesz, amely a fűszerekkel kap majd különleges ízvilágot. Az állag nagyon hasonló lesz az eredeti tojáskrémhez, sőt még a színe is. Szendvicsekbe isteni finom, de mártogatósként is kiváló.
Hozzávalók 3 személyre
40 dkg natúr tofu
3 csipet só
8 evőkanál vegán majonéz
2 újhagyma
3 evőkanál sörélesztőpehely
2 evőkanál mustár
kurkuma
Elkészítés:
A natúr tofut morzsold össze apróbb darabokra, és öntsd egy nagyobb tálba, amiben össze tudod majd keverni a többi alapanyaggal. Vágd fel vékony karikákra az újhagymákat. Keverd össze az összes többi alapanyaggal, kivéve a sörélesztőpelyhet, amit a végén szórj a krém tetejére. A kurkuma csak a szín miatt érdekes, így el is hagyhatod, ha nem szereted az ízét.
0 Megjegyzések