Az almafelfújt könnyű és filléres édesség, amely generációk óta gyerekek kedvence.
A légiesen könnyű fahéjas almafelfújt talán a te gyerekkorodnak is az egyik kedvenc sütije volt. Ma is érdemes elkészíteni, ugyanis egyszerű, olcsó, házias, és nagyon finom. Nagyon jól megy hozzá a darált dió, ezért ha van otthon, keverj belőle egy keveset a gyümölcshöz.
Hozzávalók 4 személyre
3 tojás
3 dkg vaj
2 zsemle
2 nagy alma
2 evőkanál darált dió
2 evőkanál cukor
1.5 dl tej
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál szegfűszeg
vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt szeleteld fel. Tedd egy lábosba, szórd meg egy evőkanál cukorral, öntsd fel vízzel, és főzd puhára. A megfőtt almát törd össze villával, majd keverd hozzá a puha vajat.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd fehéredésig a másik evőkanál cukorral.
A zsemléket szeleteld fel, és áztasd tejbe. Amikor már jól megszívták magukat, csavard ki őket, és add az almához. Keverd hozzá a cukros tojássárgáját, a darált diót, a fahéjat és a szegfűszeget, és a végén óvatosan a tojáshabot.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne az almás masszát, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, és hagyd langyosra hűlni.
Tálald fahéjas porcukorral.
0 Megjegyzések