Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas almafelfújt


Az almafelfújt könnyű és filléres édesség, amely generációk óta gyerekek kedvence. 

A légiesen könnyű fahéjas almafelfújt talán a te gyerekkorodnak is az egyik kedvenc sütije volt. Ma is érdemes elkészíteni, ugyanis egyszerű, olcsó, házias, és nagyon finom. Nagyon jól megy hozzá a darált dió, ezért ha van otthon, keverj belőle egy keveset a gyümölcshöz.

Hozzávalók 4 személyre

    3 tojás
    3 dkg vaj
    2 zsemle
    2 nagy alma
    2 evőkanál darált dió
    2 evőkanál cukor
    1.5 dl tej
    1 teáskanál fahéj
    1 kávéskanál szegfűszeg
    vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
    fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, a magházát vájd ki, a gyümölcsöt szeleteld fel. Tedd egy lábosba, szórd meg egy evőkanál cukorral, öntsd fel vízzel, és főzd puhára. A megfőtt almát törd össze villával, majd keverd hozzá a puha vajat.

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd fehéredésig a másik evőkanál cukorral.

A zsemléket szeleteld fel, és áztasd tejbe. Amikor már jól megszívták magukat, csavard ki őket, és add az almához. Keverd hozzá a cukros tojássárgáját, a darált diót, a fahéjat és a szegfűszeget, és a végén óvatosan a tojáshabot.

Egy tepsit kenj ki vajjal, és szórj meg zsemlemorzsával. Egyengesd el benne az almás masszát, és told 180 fokos sütőbe 45-50 percre. Amikor megpirult, vedd ki a sütőből, és hagyd langyosra hűlni.

Tálald fahéjas porcukorral.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések