Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Káposztás hasé


A leveles tésztából készülő káposztás hasé az egyik legfinomabb sós ropogtatnivaló.


A tél a káposztás finomságok ideje. Ne csak levest, főételt vagy köretet készíts belőle, hanem sós nasit is! A káposztás hasé leveles tésztából készül, ebbe kerül a fűszeres töltelék. Mivel nagyon laktató, néhány darab elég is belőle tízóraira vagy uzsonnára is.

Hozzávalók 6 személyre

    40 dkg káposzta
    1 csomag leveles tészta
    1 hagyma
    1 tojás
    1 evőkanál cukor
    1 evőkanál olaj
    1 evőkanál balzsamecet
    só
    bors

A tetejére:
    1 tojás
    1 evőkanál köménymag

Elkészítés:

A káposztát vágd egész vékony szeletekre, és sózd meg.

Egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát. Amikor már puha, szórd rá a cukrot, várd meg, amíg enyhén karamellizálódik, majd jöhet rá a balzsamecet, egy perc múlva pedig a kinyomkodott káposzta. Szórd meg sóval és borssal, és lefedve párold puhára nagyjából 15 perc alatt.

A leveles tésztát terítsd ki, és keresztben vágd hat egyforma részre. A darabok közepére halmozz egy csíkban a töltelékből, az egyik szélüket kend le tojással, csavard fel, és vágd őket háromcentis darabokra. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórd meg köménymaggal, és told 180 fokos sütőbe 25 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések