A leveles tésztából készülő káposztás hasé az egyik legfinomabb sós ropogtatnivaló.
A tél a káposztás finomságok ideje. Ne csak levest, főételt vagy köretet készíts belőle, hanem sós nasit is! A káposztás hasé leveles tésztából készül, ebbe kerül a fűszeres töltelék. Mivel nagyon laktató, néhány darab elég is belőle tízóraira vagy uzsonnára is.
Hozzávalók 6 személyre
40 dkg káposzta
1 csomag leveles tészta
1 hagyma
1 tojás
1 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál balzsamecet
só
bors
A tetejére:
1 tojás
1 evőkanál köménymag
Elkészítés:
A káposztát vágd egész vékony szeletekre, és sózd meg.
Egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát. Amikor már puha, szórd rá a cukrot, várd meg, amíg enyhén karamellizálódik, majd jöhet rá a balzsamecet, egy perc múlva pedig a kinyomkodott káposzta. Szórd meg sóval és borssal, és lefedve párold puhára nagyjából 15 perc alatt.
A leveles tésztát terítsd ki, és keresztben vágd hat egyforma részre. A darabok közepére halmozz egy csíkban a töltelékből, az egyik szélüket kend le tojással, csavard fel, és vágd őket háromcentis darabokra. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórd meg köménymaggal, és told 180 fokos sütőbe 25 percre.
0 Megjegyzések