Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csicseriborsós serpenyős krumpli


A csicseriborsós serpenyős krumpli tökéletes vegán reggeli vagy vacsora lehet.


Ráérős napokon reggelire, sietős estéken vacsorára érdemes összedobni ezt a vegán csicseriborsós serpenyős krumplit, amelybe a sok fűszer mellett padlizsán is kerül. Ha igazán izgalmas fogást szeretnél varázsolni belőle, sűrű kókuszkrémet is kanalazhatsz a tetejére. Hasonlóan jól áll neki a friss, illatos koriander.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg passzírozott paradicsom
    2 krumpli
    2 doboz csicseriborsó-konzerv
    1 lila hagyma
    1 evőkanál sűrített paradicsom
    1 teáskanál rozmaring
    1 teáskanál kakukkfű
    1 teáskanál fokhagymapor
    1 csokor koriander
    0.5 padlizsán
    só
    bors
    olaj
    néhány csepp kókuszkrém (elmaradhat)

Elkészítés:

A lila hagymát cikkezd fel, és kevés olajon párold puhára. Ha kész, szedd egy kis tálba és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával kezdd el sütni a megtisztított, felkockázott krumplit, és a szintén kockákra vágott padlizsánt. Amikor már majdnem teljesen puhák, keverd hozzájuk a sűrített paradicsomot, a hagymát és a lecsepegtetett csicseriborsót. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval, borssal, fokhagymaporral, rozmaringgal és kakukkfűvel, és 15 perc alatt lefedve, kis lángon főzd össze. A végén szórd meg aprított korianderrel, és ízesítsd néhány csepp kókuszkrémmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések