A csicseriborsós serpenyős krumpli tökéletes vegán reggeli vagy vacsora lehet.
Ráérős napokon reggelire, sietős estéken vacsorára érdemes összedobni ezt a vegán csicseriborsós serpenyős krumplit, amelybe a sok fűszer mellett padlizsán is kerül. Ha igazán izgalmas fogást szeretnél varázsolni belőle, sűrű kókuszkrémet is kanalazhatsz a tetejére. Hasonlóan jól áll neki a friss, illatos koriander.
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg passzírozott paradicsom
2 krumpli
2 doboz csicseriborsó-konzerv
1 lila hagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál fokhagymapor
1 csokor koriander
0.5 padlizsán
só
bors
olaj
néhány csepp kókuszkrém (elmaradhat)
Elkészítés:
A lila hagymát cikkezd fel, és kevés olajon párold puhára. Ha kész, szedd egy kis tálba és tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olaj hozzáadásával kezdd el sütni a megtisztított, felkockázott krumplit, és a szintén kockákra vágott padlizsánt. Amikor már majdnem teljesen puhák, keverd hozzájuk a sűrített paradicsomot, a hagymát és a lecsepegtetett csicseriborsót. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval, borssal, fokhagymaporral, rozmaringgal és kakukkfűvel, és 15 perc alatt lefedve, kis lángon főzd össze. A végén szórd meg aprított korianderrel, és ízesítsd néhány csepp kókuszkrémmel.
0 Megjegyzések