Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokis kekszes sajttorta sütés nélkül


A csokis kekszes sajttorta különlegessége, hogy a krémbe is jut a kekszből.  

Ez a sajttorta sütés nélkül készül, a különlegességét pedig a krémben megbújó kekszdarabok adják. Oreót vagy más, tejkrémmel töltött csokis kekszet használj hozzá. Az alap inkább sima, nem töltött kekszből készüljön. A krém akkor lesz finom, ha jó minőségű, tejszínes krémsajtot vásárolsz hozzá.

Hozzávalók 8 adaghoz

Az alaphoz:
    20 dkg csokis keksz
    10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:
    25 dkg tejszínes krémsajt
    10 dkg töltött csokis keksz (pl. Oreo)
    2 dl habtejszín
    1 evőkanál porcukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csomag habfixáló

A tetejére:
    5 dkg aprított keksz

Elkészítés:
Az alaphoz való kekszet törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe. Tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

Ehhez a töltött kekszeket törd nagyobb darabokba. A jól behűtött tejszínt verd habbá, a végén add hozzá a habfixálót. Így szebben fog állni. Keverd bele a kétféle cukrot, a krémsajtot és az összetört kekszet. Simítsd el a vajas kekszmorzsa tetején, szórd meg a tetejét kekszmorzsával, és tedd vissza a hűtőbe egy éjszakára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések