A csokis kekszes sajttorta különlegessége, hogy a krémbe is jut a kekszből.
Ez a sajttorta sütés nélkül készül, a különlegességét pedig a krémben megbújó kekszdarabok adják. Oreót vagy más, tejkrémmel töltött csokis kekszet használj hozzá. Az alap inkább sima, nem töltött kekszből készüljön. A krém akkor lesz finom, ha jó minőségű, tejszínes krémsajtot vásárolsz hozzá.
Hozzávalók 8 adaghoz
Az alaphoz:
20 dkg csokis keksz
10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
25 dkg tejszínes krémsajt
10 dkg töltött csokis keksz (pl. Oreo)
2 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
A tetejére:
5 dkg aprított keksz
Elkészítés:
Az alaphoz való kekszet törd morzsalékosra. Keverd el az olvasztott vajjal, és nyomkodd bele egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe. Tedd a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.
Ehhez a töltött kekszeket törd nagyobb darabokba. A jól behűtött tejszínt verd habbá, a végén add hozzá a habfixálót. Így szebben fog állni. Keverd bele a kétféle cukrot, a krémsajtot és az összetört kekszet. Simítsd el a vajas kekszmorzsa tetején, szórd meg a tetejét kekszmorzsával, és tedd vissza a hűtőbe egy éjszakára.
0 Megjegyzések