Ha szívesen eszel héjában sült krumplit, próbáld ki ezt a technikát édesburgonyával is!
Kétszer sült édeskrumplinak is nevezik ezt a héjában sült, töltött változatot, mivel, ahogy a neve is mutatja, két alkalommal is a sütőbe kerül: először akkor, amikor egészben megsütöd, utána pedig, amikor a belsejéből tölteléket varázsolsz, és így kerülnek vissza a darabok a tepsibe. Nagyon jól mennek a télies fűszerek ehhez a finom, húsmentes, szerény csemegéhez.
Hozzávalók 4 személyre
8.5 dkg krémsajt
4 édesburgonya
3 evőkanál puha vaj + a tálaláshoz
3 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál fahéj
0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
0.5 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
Az édeskrumplikat alaposan mosd meg. Töröld szárazra, szurkáld meg villával, és told 190 fokos sütőbe egy órára. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
Egy tálban keverd el a krémsajtot a puha vajjal, a cukorral és a fűszerekkel. A kihűlt krumplikat felezd el, a belsejüket kapard ki, forgasd a krémsajthoz. Keverd az egészet egyneműre, majd töltsd vissza a darabokba. Tedd vissza a tepsibe, és told a sütőbe 15 percre.
Tálaláskor mindegyik adag tetejére még egy kiskanál vajat olvaszthatsz.
0 Megjegyzések