Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Héjában sült, töltött édesburgonya


Ha szívesen eszel héjában sült krumplit, próbáld ki ezt a technikát édesburgonyával is! 

Kétszer sült édeskrumplinak is nevezik ezt a héjában sült, töltött változatot, mivel, ahogy a neve is mutatja, két alkalommal is a sütőbe kerül: először akkor, amikor egészben megsütöd, utána pedig, amikor a belsejéből tölteléket varázsolsz, és így kerülnek vissza a darabok a tepsibe. Nagyon jól mennek a télies fűszerek ehhez a finom, húsmentes, szerény csemegéhez.

Hozzávalók 4 személyre

    8.5 dkg krémsajt
    4 édesburgonya
    3 evőkanál puha vaj + a tálaláshoz
    3 evőkanál barna cukor
    1 kávéskanál fahéj
    0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
    0.5 kávéskanál szerecsendió

Elkészítés:

Az édeskrumplikat alaposan mosd meg. Töröld szárazra, szurkáld meg villával, és told 190 fokos sütőbe egy órára. Amikor már puha, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

Egy tálban keverd el a krémsajtot a puha vajjal, a cukorral és a fűszerekkel. A kihűlt krumplikat felezd el, a belsejüket kapard ki, forgasd a krémsajthoz. Keverd az egészet egyneműre, majd töltsd vissza a darabokba. Tedd vissza a tepsibe, és told a sütőbe 15 percre.

Tálaláskor mindegyik adag tetejére még egy kiskanál vajat olvaszthatsz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések