Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vasárnapi húsleves pulykából


A tökéletes vasárnapi húslevesből nem elég egy tányérral. Most készítsd pulykahúsból!

A vasárnapi húsleves is olyan, mint a lecsó: nincs két család, ahol ugyanúgy készítenék, és sok helyen az évek alatt folyamatosan tökéletesítik is. Most egy pulykahúsból főzött receptet mutatunk, de készülhet csirkéből, marhából, sertésből vagy vegyesen is. A titka mindegyiknek a hosszú, kis lángon történő főzés.

Hozzávalók 6 személyre

    1.5 kg pulykahús (nyak, szárny, hát, csontok)
    15 dkg levestészta
    4 sárgarépa
    4 gerezd fokhagyma
    4 babérlevél
    3 fehérrépa
    1 zellergumó
    1 karalábé
    1 paprika
    1 paradicsom
    1 hagyma
    1 csokor zellerzöld
    1 csokor petrezselyem
    1 evőkanál szemes bors
    1 evőkanál só
    1 teáskanál szerecsendió

Elkészítés:

A húsokat tisztítsd meg, a nagyobb részeket darabold fel, és tedd őket egy fazékba. Öntsd fel bő vízzel, szórd meg sóval, és kezdd el főzni. Amikor felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, épphogy gyöngyözzön. A keletkező habot szedd le.

Közben a zöldségeket tisztítsd meg és vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymagerezdeket csak pucold meg, de hagyd egészben. A paradicsomot is hagyd egyben. Tedd az összeset a fazékba. Szórd meg szemes borssal és szerecsendióval, tedd bele az egészben hagyott zellerzöldet, és így főzd összesen 3 órát.

Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, a levesnek pedig szép sárga színe van, zárd el alatta a lángot. Hagyd pihenni tíz percig, majd szűrd át egy másik, kisebb lábosba. Az így kapott üres levesben főzd ki a tésztát, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálaláskor külön tálban kínáld mellé a húst és a zöldségeket, amelyekből így mindenki annyit vehet a tányérjára, amennyit szeretne.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések