Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Zöldséges teljes kiőrlésű tészta


Ha létezik egészséges tésztaétel, ez a teljes kiőrlésű, zöldséges változat biztos, hogy az.

A tészta mumus sokaknak, de ha teljes kiőrlésű terméket vásárolsz, és zöldségekkel kevered el, egészséges és laktató vacsorát tehetsz az asztalra. Ebbe a receptbe cukkini, brokkoli és koktélparadicsom kerül, de jól működik kaliforniai paprikával, gombával és sárgarépával is.

Hozzávalók 4 személyre

    40 dkg teljes kiőrlésű fusilli
    10 dkg koktélparadicsom
    10 dkg brokkoli
    2 gerezd fokhagyma
    1 cukkini
    1 ujjnyi reszelt gyömbér
    1 evőkanál olívaolaj
    só
    bazsalikomlevelek a tálaláshoz

A szószhoz:
    2 evőkanál szójaszósz
    2 teáskanál édes chiliszósz
    1.5 evőkanál cukor
    1 teáskanál kukoricakeményítő
    0.5 dl a tészta főzővizéből
    0.5 kávéskanál bors

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő: a brokkolit szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel.

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

Amíg a tészta fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a reszelt gyömbért és a szintén lereszelt fokhagymát. Add hozzá a zöldségeket, és lefedve, kis lángon, 5-7 perc alatt párold őket puhára, majd keverd el a kifőtt tésztával.

A tészta főzővizéből fél decit mérj ki egy tálkába. Keverd hozzá a szósz többi hozzávalóját, és forgasd össze a zöldséges tésztával. Főzd egy percig, amíg besűrűsödik. Díszítsd friss bazsalikommal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések