Ha létezik egészséges tésztaétel, ez a teljes kiőrlésű, zöldséges változat biztos, hogy az.
A tészta mumus sokaknak, de ha teljes kiőrlésű terméket vásárolsz, és zöldségekkel kevered el, egészséges és laktató vacsorát tehetsz az asztalra. Ebbe a receptbe cukkini, brokkoli és koktélparadicsom kerül, de jól működik kaliforniai paprikával, gombával és sárgarépával is.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg teljes kiőrlésű fusilli
10 dkg koktélparadicsom
10 dkg brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 cukkini
1 ujjnyi reszelt gyömbér
1 evőkanál olívaolaj
só
bazsalikomlevelek a tálaláshoz
A szószhoz:
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál édes chiliszósz
1.5 evőkanál cukor
1 teáskanál kukoricakeményítő
0.5 dl a tészta főzővizéből
0.5 kávéskanál bors
Elkészítés:
A zöldségeket készítsd elő: a brokkolit szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. A cukkinit és a paradicsomot szeleteld fel.
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, a főzővizéből egy keveset tegyél félre.
Amíg a tészta fő, egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a reszelt gyömbért és a szintén lereszelt fokhagymát. Add hozzá a zöldségeket, és lefedve, kis lángon, 5-7 perc alatt párold őket puhára, majd keverd el a kifőtt tésztával.
A tészta főzővizéből fél decit mérj ki egy tálkába. Keverd hozzá a szósz többi hozzávalóját, és forgasd össze a zöldséges tésztával. Főzd egy percig, amíg besűrűsödik. Díszítsd friss bazsalikommal.
0 Megjegyzések