A krumplival sült tepsis, paradicsomos csirkemell önmagában is kiadós ebéd, de aki nagyon szeretné, még rizst vagy főtt tésztát is kínálhat mellé.
A paradicsomos, krumplis csirkemell elkészítését a tűzhelyen kell kezdeni, majd a sütőben befejezni. Ha van olyan serpenyőd, amelyet később a sütőbe is be lehet tenni, mindenképp abban készítsd. Ha nincs, az összeállítás után kanalazd át az egészet egy tepsibe. Ugyanezt a szaftos receptet elkészítheted sertéshússal vagy csirkecombbal is.
Hozzávalók 6 személyre
45 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
3 krumpli
3 evőkanál olívaolaj
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál petrezselyem
2 teáskanál oregánó
1 hagyma
1 dl olívaolaj
0.5 kávéskanál chilipehely
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkét vágd kockákra, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.
A krumplit hámozd meg és kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts fel két evőkanál olívaolajat, és 10-12 perc alatt lefedve párold meg rajta a krumplit. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben, még egy evőkanál olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a felkockázott hagymát. Szórd meg chilipehellyel, add hozzá a zúzott fokhagymát, és így kevergesd nagyjából fél percig, amíg felszáll az illata. Ekkor add hozzá a csirkét, süsd fehéredésig, majd keverd bele a krumplit, öntsd fel a paradicsommal és az alaplével, és még egy kicsit sózd és borsozd meg, és szórj rá oregánót. Ha a serpenyőt be tudod tenni a sütőbe, hagyd benne, ha nem, kanalazd át az egészet egy tepsibe. Lefedve told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a csirke megpuhul. Tálalás előtt locsold meg citromlével, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések