Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Gluténmentes rántott hús


Megmutatjuk a legfinomabb gluténmentes panír receptjét, amellyel karajból vagy csirkéből is tökéletes lesz a rántott hús.


A rántott hús az a klasszikus, amely minden alkalomra bevethető, azonban ha gluténmentesen étkezel, kihívás lehet az elkészítése. Szerencsére ma már sokféle mentes hozzávaló áll rendelkezésre, ezek egy része azonban nagyon drága, más része pedig nem igazán alkalmas panírnak. A semleges ízű rizsliszt és a viszonylag olcsó burgonyapehely azonban tökéletesen megfelel a célnak.

Hozzávalók 4 személyre

    12 dkg burgonyapehely
    10 dkg rizsliszt
    8 szelet sertéskaraj vagy csirkemellfilé
    3 tojás
    só
    bors
    bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sertéskarajt klopfold ki. Ha csirkét használsz, azt is klopfolhatod egy kicsit, de nem kötelező. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, és így hagyd állni őket fél órát.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amíg melegszik, az előkészített húsokat mártsd meg rizslisztben, villával felvert tojásban és burgonyapehelyben. Amikor az olaj már olyan forró, hogy a beledobott kis darab panír azonnal sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a húsokat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd őket papírtörlőre.

A panírozott hús nagyon jól bírja a fagyasztást is: érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, és még nyersen, dobozban lefagyasztani, így sietős estéken villámgyorsan az asztalon lehet a vacsora.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések