Megmutatjuk a legfinomabb gluténmentes panír receptjét, amellyel karajból vagy csirkéből is tökéletes lesz a rántott hús.
A rántott hús az a klasszikus, amely minden alkalomra bevethető, azonban ha gluténmentesen étkezel, kihívás lehet az elkészítése. Szerencsére ma már sokféle mentes hozzávaló áll rendelkezésre, ezek egy része azonban nagyon drága, más része pedig nem igazán alkalmas panírnak. A semleges ízű rizsliszt és a viszonylag olcsó burgonyapehely azonban tökéletesen megfelel a célnak.
Hozzávalók 4 személyre
12 dkg burgonyapehely
10 dkg rizsliszt
8 szelet sertéskaraj vagy csirkemellfilé
3 tojás
só
bors
bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sertéskarajt klopfold ki. Ha csirkét használsz, azt is klopfolhatod egy kicsit, de nem kötelező. Szórd meg a szeletek mindkét oldalát sóval és borssal, és így hagyd állni őket fél órát.
Egy serpenyőben hevíts bő olajat. Amíg melegszik, az előkészített húsokat mártsd meg rizslisztben, villával felvert tojásban és burgonyapehelyben. Amikor az olaj már olyan forró, hogy a beledobott kis darab panír azonnal sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a húsokat, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd őket papírtörlőre.
A panírozott hús nagyon jól bírja a fagyasztást is: érdemes belőle nagyobb adagot készíteni, és még nyersen, dobozban lefagyasztani, így sietős estéken villámgyorsan az asztalon lehet a vacsora.
0 Megjegyzések