Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szatmári sertéstarja


A szatmári módon készülő sertéstarja füstölt szalonnás alappal és krumplival készül.

Hamisítatlan házias egytálétel a szatmári sertéstarja: a füstölt szalonnás szaftban készülő, omlós hússzeletek krumplival együtt sülnek. A krumplikarikákat átjárja a fűszeres szaft, és elképesztően finomak lesznek. Még intenzívebbek lesznek az ízei, ha a tarját szalonnazsíron átpirítod, és csak utána teszed a tepsibe. Mivel önmagában is elég puha, klopfolni nem szükséges.

Hozzávalók 4 személyre
    1 kg krumpli
    75 dkg sertéstarja
    30 dkg tejföl
    20 dkg füstölt szalonna
    2 hagyma
    2 paradicsom
    2 evőkanál liszt
    2 teáskanál pirospaprika
    1 paprika
    só
    bors
    reszelt sajt ízlés szerint

Elkészítés:
A tarját szeleteld fel, és szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal.

A szalonnát vágd kockákra, és serpenyőben süsd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki, a visszamaradt zsíron pedig pirítsd körbe a tarját.

A krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el a felét egy tepsi aljában. Locsold meg szalonnazsírral, erre pakold a húsok felét. Tedd rá a felszeletelt paprikát, paradicsomot, és egy kevés sült szalonnát. Jöhet rá a húsok másik fele, arra a krumpli fele, amelyet szintén locsolj le zsírral.

A hagymát vágd cikkekre, és a maradék szalonnazsíron párold üvegesre. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával. A tejfölt keverd simára a liszttel, és add a paprikás hagymához. Öntsd fel egy-másfél deci vízzel, forrald össze, és kend meg vele az ételt. Ízlés szerint egy kevés reszelt sajtot is szórhatsz rá, majd fedd be alufóliával, és told 180 fokos sütőbe másfél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések