A fehér csokival készült sütiknek nincs párjuk: még finomabb lesz akkor, ha sütőtököt is keversz bele. A tököt először süsd meg, ez beletelik akár egy órába is, de nem kell közben mellette állnod. A tököt nem kell sütés előtt meghámoznod, ugyanis ha elkészült, könnyebben jön le a héja.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg sült tök
20 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tojás
2 tábla fehér csoki
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
A tetejére:
2 evőkanál cukor
2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tököt egy-másfél óra alatt süsd meg. Ha kész, kapard egy tálba, és nyomkodd össze villával.
A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival.
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral. Forgasd hozzá az olvasztott csokis vajat és a tököt, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából 25 perc alatt süsd készre. Amikor elkészült, szórd meg a tetejét fahéjas cukorral.
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg sült tök
20 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tojás
2 tábla fehér csoki
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
A tetejére:
2 evőkanál cukor
2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tököt egy-másfél óra alatt süsd meg. Ha kész, kapard egy tálba, és nyomkodd össze villával.
A vajat egy kis lábosban olvaszd össze a csokival.
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral. Forgasd hozzá az olvasztott csokis vajat és a tököt, végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon nagyjából 25 perc alatt süsd készre. Amikor elkészült, szórd meg a tetejét fahéjas cukorral.
0 Megjegyzések