Sokkal jobban kijönnek a zöldségek ízei, ha tepsiben elősütöd őket, így így kerülnek később a fazékba. Nincs ez másképp ennek a mennyei, sűrű zellerkrémlevesnek az esetében sem. A leves egy belekockázott krumplinak köszönhetően lesz liszt nélkül is selymes.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg zeller
10 dkg tejföl
1 l alaplé
1 krumpli
1 tojássárgája
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A zellert hámozd meg, vágd nagyobb szeletekre, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd pirosra.
Amikor kész, tedd egy fazékba. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, kockázz mellé egy krumplit, és 20-30 perc alatt főzd az egészet puhára. Amikor kész, tépkedd bele a petrezselyem leveleit, és pürésítsd.
A tejfölt keverd el a tojás sárgájával. Csorgasd a pürésített leveshez, és forrald össze. Tálald krutonnal vagy pirítóssal.
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg zeller
10 dkg tejföl
1 l alaplé
1 krumpli
1 tojássárgája
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A zellert hámozd meg, vágd nagyobb szeletekre, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd pirosra.
Amikor kész, tedd egy fazékba. Öntsd fel alaplével, szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, kockázz mellé egy krumplit, és 20-30 perc alatt főzd az egészet puhára. Amikor kész, tépkedd bele a petrezselyem leveleit, és pürésítsd.
A tejfölt keverd el a tojás sárgájával. Csorgasd a pürésített leveshez, és forrald össze. Tálald krutonnal vagy pirítóssal.
0 Megjegyzések