Hozzávalók 4 személyre
40 dkg sütőtök
40 dkg száraztészta
20 dkg sütni való kolbász
10 dkg reszelt parmezán
4 zsályalevél
1 marék dió
só
olaj
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Szűrd le, majd egy kevés víz hozzáadásával pürésítsd krémesre.
A kolbászt karikázd fel, és serpenyőben, kevés olajon süsd ropogósra.
A tésztát főzd ki sós vízben a csomagoláson olvasható ideig. Ha kész, szűrd le.
A diót vágd apróra.
A tésztát tedd egy tepsibe. Forgasd össze a sütőtökpürével, a kolbásszal és a dióval. Néhány kanállal a kolbász kisült zsírjából is adhatsz hozzá. Szórd meg a tetejét reszelt parmezánnal, tegyél rá néhány egyben hagyott zsályalevelet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára.
0 Megjegyzések