Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kolbászos, sütőtökös tészta


Ebbe az őszies hangulatú tésztába a szaftos sült kolbász mellett sütőtök kerül.

Ha szereted a tepsiben ropogósra sült tésztákat, készítsd el ezt a kolbászos, sütőtökös változatot is! Az élénk színű tökből pürét készíts, és az így kapott szaftba forgasd bele a tésztát. Még finomabb lesz, ha a kolbász zsírjából is locsolsz rá egy keveset.

Hozzávalók 4 személyre
    40 dkg sütőtök
    40 dkg száraztészta
    20 dkg sütni való kolbász
    10 dkg reszelt parmezán
    4 zsályalevél
    1 marék dió
    só
    olaj

Elkészítés:
A tököt hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Szűrd le, majd egy kevés víz hozzáadásával pürésítsd krémesre.

A kolbászt karikázd fel, és serpenyőben, kevés olajon süsd ropogósra.

A tésztát főzd ki sós vízben a csomagoláson olvasható ideig. Ha kész, szűrd le.

A diót vágd apróra.

A tésztát tedd egy tepsibe. Forgasd össze a sütőtökpürével, a kolbásszal és a dióval. Néhány kanállal a kolbász kisült zsírjából is adhatsz hozzá. Szórd meg a tetejét reszelt parmezánnal, tegyél rá néhány egyben hagyott zsályalevelet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések