A vizes-olajos piskótában az a nagyszerű, hogy ha ismered az alapreceptet, kedved szerinti gyümölcsökkel dobhatod fel. Ha elmúlik a szezon, mirelit gyümölcsökből vagy befőttből is tökéletes. Jól megy hozzá a meggy, a málna, a különböző bogyós gyümölcsök, vagy akár a sárgabarack is.
Hozzávalók 6 személyre
35 dkg liszt
35 dkg cukor
6 tojás
6 evőkanál langyos víz
3 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. Folyamatos keverés mellett add hozzá kanalanként a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, majd szintén kanalanként az olajat és a langyos vizet. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és forgasd össze. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórd meg a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel. 170 fokon 45 perc alatt süsd készre.
Hozzávalók 6 személyre
35 dkg liszt
35 dkg cukor
6 tojás
6 evőkanál langyos víz
3 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. Folyamatos keverés mellett add hozzá kanalanként a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, majd szintén kanalanként az olajat és a langyos vizet. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és forgasd össze. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórd meg a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel. 170 fokon 45 perc alatt süsd készre.
0 Megjegyzések