Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyümölcsös vizes-olajos piskóta


A vizes-olajos tésztából készülő piskóta bármilyen bogyós gyümölccsel nagyon finom lesz.


A vizes-olajos piskótában az a nagyszerű, hogy ha ismered az alapreceptet, kedved szerinti gyümölcsökkel dobhatod fel. Ha elmúlik a szezon, mirelit gyümölcsökből vagy befőttből is tökéletes. Jól megy hozzá a meggy, a málna, a különböző bogyós gyümölcsök, vagy akár a sárgabarack is.

Hozzávalók 6 személyre
    35 dkg liszt
    35 dkg cukor
    6 tojás
    6 evőkanál langyos víz
    3 evőkanál olaj
    1 csomag sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj habot. Folyamatos keverés mellett add hozzá kanalanként a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, majd szintén kanalanként az olajat és a langyos vizet. Végül szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, és forgasd össze. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és szórd meg a tetejét tetszés szerinti gyümölccsel. 170 fokon 45 perc alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések