A kurucpecsenye valójában nem más, mint a jól ismert és szeretett sajttal-sonkával töltött sertéstarja.
A sajttal és sonkával töltött sertéstarját kurucpecsenyének vagy labancpecsenyének is nevezik, bár azt szinte biztosra vehetjük, hogy a Rákóczi-szabadságharc idején egyik harcoló fél sem fogyasztott gépsonkával és mustárral készült húsételt. A kiadós, házias fogás paprikás lisztbe forgatva tökéletes vasárnapi ebéd.
Hozzávalók 4 személyre
8 szelet gépsonka
8 szelet kemény sajt
4 szelet sertéstarja
2 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tarjaszeletek mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Kend meg az egyik oldalukat mustárral, fektesd rá a sonka- és sajtszeleteket, tekerd fel, és tűzd meg hústűvel. A lisztet keverd el a pirospaprikával, forgasd meg benne a húsokat, és sorakoztasd fel egy kiolajozott tepsiben. 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd pirosra őket. Letakarni nem szükséges, de félidőben fordítsd meg a darabokat.
Hozzávalók 4 személyre
8 szelet gépsonka
8 szelet kemény sajt
4 szelet sertéstarja
2 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 teáskanál pirospaprika
só
bors
olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tarjaszeletek mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Kend meg az egyik oldalukat mustárral, fektesd rá a sonka- és sajtszeleteket, tekerd fel, és tűzd meg hústűvel. A lisztet keverd el a pirospaprikával, forgasd meg benne a húsokat, és sorakoztasd fel egy kiolajozott tepsiben. 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd pirosra őket. Letakarni nem szükséges, de félidőben fordítsd meg a darabokat.
0 Megjegyzések