Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kurucpecsenye (labancpecsenye)


A kurucpecsenye valójában nem más, mint a jól ismert és szeretett sajttal-sonkával töltött sertéstarja.


A sajttal és sonkával töltött sertéstarját kurucpecsenyének vagy labancpecsenyének is nevezik, bár azt szinte biztosra vehetjük, hogy a Rákóczi-szabadságharc idején egyik harcoló fél sem fogyasztott gépsonkával és mustárral készült húsételt. A kiadós, házias fogás paprikás lisztbe forgatva tökéletes vasárnapi ebéd.

Hozzávalók 4 személyre
    8 szelet gépsonka
    8 szelet kemény sajt
    4 szelet sertéstarja
    2 evőkanál liszt
    1 evőkanál mustár
    1 teáskanál pirospaprika
    só
    bors
    olaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:
A tarjaszeletek mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Kend meg az egyik oldalukat mustárral, fektesd rá a sonka- és sajtszeleteket, tekerd fel, és tűzd meg hústűvel. A lisztet keverd el a pirospaprikával, forgasd meg benne a húsokat, és sorakoztasd fel egy kiolajozott tepsiben. 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd pirosra őket. Letakarni nem szükséges, de félidőben fordítsd meg a darabokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések