Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fahéjas, szegfűszeges almakompót


A fahéjjal és szegfűszeggel főtt almakompót nagyon jól megy különféle húsok mellé.

Gyerekkorodban biztosan te is szívesen ettél fahéjas, szegfűszeges almakompótot a sültek mellé: nincs semmi akadálya annak, hogy ezt a szeretnivaló retró fogást most is elkészítsd. A kompót nem befőtt, ezért egyszerre csak annyit készíts belőle, amennyi néhány napon belül elfogy. Viszont nagyon hamar készen van, így nem nagy megterhelés gyakran nekiállni.

Hozzávalók 4 adaghoz
    1 kg alma
    6 evőkanál cukor
    5 szegfűszeg
    2 fahéjrúd
    1 citrom
    1 evőkanál citromlé
    1 vaníliarúd

Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki. A gyümölcsöt szeleteld kockákra vagy cikkekre, és tedd egy evőkanál citromlével elkevert vízbe. Így nem barnul meg, amíg hámozod a többit. Amikor az összes elkészült, szedd egy lábosba a cikkeket. Öntsd fel hideg vízzel, add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és a félbevágott vaníliarudat. Főzd puhára tíz perc alatt. Tálalásig tartsd a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések