Gyerekkorodban biztosan te is szívesen ettél fahéjas, szegfűszeges almakompótot a sültek mellé: nincs semmi akadálya annak, hogy ezt a szeretnivaló retró fogást most is elkészítsd. A kompót nem befőtt, ezért egyszerre csak annyit készíts belőle, amennyi néhány napon belül elfogy. Viszont nagyon hamar készen van, így nem nagy megterhelés gyakran nekiállni.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg alma
6 evőkanál cukor
5 szegfűszeg
2 fahéjrúd
1 citrom
1 evőkanál citromlé
1 vaníliarúd
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki. A gyümölcsöt szeleteld kockákra vagy cikkekre, és tedd egy evőkanál citromlével elkevert vízbe. Így nem barnul meg, amíg hámozod a többit. Amikor az összes elkészült, szedd egy lábosba a cikkeket. Öntsd fel hideg vízzel, add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és a félbevágott vaníliarudat. Főzd puhára tíz perc alatt. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg alma
6 evőkanál cukor
5 szegfűszeg
2 fahéjrúd
1 citrom
1 evőkanál citromlé
1 vaníliarúd
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki. A gyümölcsöt szeleteld kockákra vagy cikkekre, és tedd egy evőkanál citromlével elkevert vízbe. Így nem barnul meg, amíg hámozod a többit. Amikor az összes elkészült, szedd egy lábosba a cikkeket. Öntsd fel hideg vízzel, add hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, és a félbevágott vaníliarudat. Főzd puhára tíz perc alatt. Tálalásig tartsd a hűtőben.
0 Megjegyzések