Senki ne mondja, hogy a sajtos tészta nem elég laktató: ebbe a változatba paradicsom és darált hús is kerül.
Ez a paradicsomos, darált húsos, sajtos tészta tökéletes választás egy gyors, hétköznapi vacsorához. A hozzá való fűszeres, paradicsomos marinara szószt boltban is megvásárolhatod, de ha van kedved és időd, otthon is össze tudod állítani. Nagy előnye, hogy az egész egyetlen tepsiben készül: a tészta a krémes szószban fő puhára.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg száraztészta
30 dkg darált csirke- vagy pulykahús
20 dkg marinara szósz
10 dkg mozzarella
5 dl alaplé
4 paradicsom
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 lila hagyma
1 dl tejszín
1 marék friss bazsalikom
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst olívaolajon pirítsd fehéredésig. Közben a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel. A megsült húst szórd meg sóval, borssal és fűszerkeverékkel, add hozzá a hagymát és a paradicsomot, és süsd további öt percig, amíg a hagyma megpuhul, és a paradicsom összeesik. Keverd hozzá a nyers tésztát, kanalazd rá a marinara szószt, és öntsd fel alaplével és tejszínnel. Fedd le, és főzd 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul. Ekkor tépkedd bele a bazsalikomot, reszeld hozzá a sajtot, és kevergesd egy-két percig, amíg a sajt elolvad.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg száraztészta
30 dkg darált csirke- vagy pulykahús
20 dkg marinara szósz
10 dkg mozzarella
5 dl alaplé
4 paradicsom
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 lila hagyma
1 dl tejszín
1 marék friss bazsalikom
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A darált húst olívaolajon pirítsd fehéredésig. Közben a paradicsomot és a hagymát szeleteld fel. A megsült húst szórd meg sóval, borssal és fűszerkeverékkel, add hozzá a hagymát és a paradicsomot, és süsd további öt percig, amíg a hagyma megpuhul, és a paradicsom összeesik. Keverd hozzá a nyers tésztát, kanalazd rá a marinara szószt, és öntsd fel alaplével és tejszínnel. Fedd le, és főzd 10-12 percig, amíg a tészta megpuhul. Ekkor tépkedd bele a bazsalikomot, reszeld hozzá a sajtot, és kevergesd egy-két percig, amíg a sajt elolvad.
0 Megjegyzések