Bár a sváb mini palacsinta, a pannakuka sütőporos tésztából is készülhet, ha kicsit több időd van, érdemesebb ezt a puha, foszlós, élesztős változatot kipróbálni. Az amerikai palacsintához és a tarkedlihez hasonló kis lepényeket porcukorral és házi lekvárral tálald.
Hozzávalók 25 darabhoz
50 dkg liszt
5 dl tej
3 evőkanál cukor
2.5 dkg élesztő
2 tojás
1 csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A langyos tejet keverd el egy evőkanál cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a maradék cukrot, a tojást, egy csipet sót és az élesztős tejet, és dolgozd jól össze. Letakarva pihentesd 15 percig. A kelesztési idő végén serpenyőben hevíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként két-három perc alatt süsd a palacsintákat pirosra.
Hozzávalók 25 darabhoz
50 dkg liszt
5 dl tej
3 evőkanál cukor
2.5 dkg élesztő
2 tojás
1 csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A langyos tejet keverd el egy evőkanál cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a maradék cukrot, a tojást, egy csipet sót és az élesztős tejet, és dolgozd jól össze. Letakarva pihentesd 15 percig. A kelesztési idő végén serpenyőben hevíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként két-három perc alatt süsd a palacsintákat pirosra.
0 Megjegyzések