Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sváb palacsinta pannakuka


A sváb palacsinta vagyis a pannakuka egy tartalmas leves után tökéletes második fogás.

Bár a sváb mini palacsinta, a pannakuka sütőporos tésztából is készülhet, ha kicsit több időd van, érdemesebb ezt a puha, foszlós, élesztős változatot kipróbálni. Az amerikai palacsintához és a tarkedlihez hasonló kis lepényeket porcukorral és házi lekvárral tálald.

Hozzávalók 25 darabhoz
    50 dkg liszt
    5 dl tej
    3 evőkanál cukor
    2.5 dkg élesztő
    2 tojás
    1 csipet só
    olaj a sütéshez

Elkészítés:
A langyos tejet keverd el egy evőkanál cukorral, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a maradék cukrot, a tojást, egy csipet sót és az élesztős tejet, és dolgozd jól össze. Letakarva pihentesd 15 percig. A kelesztési idő végén serpenyőben hevíts olajat. Evőkanállal szaggasd bele a tésztát, és oldalanként két-három perc alatt süsd a palacsintákat pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések