Ennek a sült csirkecombnak a lelke a sűrű sajtszósz, amelybe többek között mozzarella is kerül.
A tejszínes húsok nem véletlenül számítanak akkora kedvencnek, hiszen könnyen elkészíthető, nagyon finom fogások. Még finomabb lesz a sült csirkecomb akkor, ha a hozzá kínált tejszínes mártásba mozzarellát és egyéb sajtféléket is olvasztasz. Hasonlóképpen készíthetsz csirkemellet vagy sertést is.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkecombhoz:
4 egész csirkecomb
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál fokhagymapor
só
bors
A sajtszószhoz:
15 dkg mozzarella
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
5 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 kávéskanál szerecsendió
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal, kend meg vele a csirkecombokat, és pihentesd egy-két órát a hűtőben. A pácolási idő végén forró, száraz serpenyőben pirítsd körbe, és pakold egy tepsibe.
A sajtokat reszeld egy tálba. Öntsd fel a tejszínnel, sózd és borsozd meg, szórd meg szerecsendióval, és öntsd a tepsiben várakozó húsra. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben egy óra alatt süsd készre. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések