Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mozzarellás, tejszínes sült csirkecomb


Ennek a sült csirkecombnak a lelke a sűrű sajtszósz, amelybe többek között mozzarella is kerül.

A tejszínes húsok nem véletlenül számítanak akkora kedvencnek, hiszen könnyen elkészíthető, nagyon finom fogások. Még finomabb lesz a sült csirkecomb akkor, ha a hozzá kínált tejszínes mártásba mozzarellát és egyéb sajtféléket is olvasztasz. Hasonlóképpen készíthetsz csirkemellet vagy sertést is.

Hozzávalók 4 személyre

A csirkecombhoz:
    4 egész csirkecomb
    4 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál pirospaprika
    1 teáskanál fokhagymapor
    só
    bors

A sajtszószhoz:
    15 dkg mozzarella
    10 dkg füstölt sajt
    10 dkg trappista sajt
    5 dl tejszín
    1 csokor petrezselyem
    1 kávéskanál szerecsendió
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a pirospaprikával, a fokhagymaporral és a borssal, kend meg vele a csirkecombokat, és pihentesd egy-két órát a hűtőben. A pácolási idő végén forró, száraz serpenyőben pirítsd körbe, és pakold egy tepsibe.

A sajtokat reszeld egy tálba. Öntsd fel a tejszínnel, sózd és borsozd meg, szórd meg szerecsendióval, és öntsd a tepsiben várakozó húsra. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben egy óra alatt süsd készre. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések