Finom, szaftos lesz a sült csirkemell, ha néhány órát mézes-mustáros pácban tartod.
A mézes-mustáros csirkemell pillanatok alatt összeállítható, egyszerű fogás. A lényege annyi, hogy a szeleteket kisütés előtt mindenképp tartsd néhány órát a pácban, így az ízek lejutnak a belsejébe, és nem is fog kiszáradni a hús. Bármilyen köretet kínálhatsz mellé, de a legjobb egy könnyű, kalóriaszegény saláta.
Hozzávalók 4 személyre
75 dkg csirkemellfilé
5 evőkanál dijoni mustár
5 evőkanál méz
1.5 dl olívaolaj
1 evőkanál lime-lé
só
bors
Elkészítés:
A páchoz az olajat keverd el a mustárral, a mézzel és a lime levével. A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. Tedd őket egy zárható dobozba, és forgasd össze a páccal. Így pihentesd a hűtőben két-három órát.
A pácolási idő leteltével forrósíts fel egy serpenyőt vagy egy grillsütőt, és oldalanként két-három perc alatt süsd a pácból kihalászott hússzeleteket pirosra. Mivel elég olaj marad rajtuk, pluszzsiradék nem kell már alá. Frissen tálald.
0 Megjegyzések