Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes almás pite


Ennek az almás pitének a tölteléke tejszínnek köszönhetően lágy és selymes.


Almás pitéből számtalan különböző változatot készíthetsz. A nagyiféle többemeletes recept mellett érdemes megismerkedned ezzel az egyszerű, ám fantasztikus, tejszínes sütivel is. Itt a tészta csak egy rétegből áll, erre kerül a töltelék.

Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához
A tésztához:
    20 dkg liszt
    10 dkg vaj
    3 evőkanál hideg víz
    1 L-es tojás sárgája
    1 evőkanál porcukor
    1 csipet só

A töltelékhez:
    20 dkg cukor
    5 db alma
    2.5 dl habtejszín
    2 evőkanál citromlé
    2 teáskanál fahéj
    1 evőkanál liszt
    1 evőkanál szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a cukrot szitáld egy tálba. Sózd meg, morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. A tojássárgáját keverd el a vízzel, és dolgozd össze a tésztával. Ha nem áll össze, még egy-két evőkanál vizet adhatsz hozzá. Formázz belőle golyót, csavard fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. Utána lisztezett deszkán nyújtsd ki kör alakúra, és emeld át egy piteformába. Ha a szélei túllógnak, vágd őket le. Szurkáld meg villával, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt süsd elő. Amikor kivetted, csavard lejjebb a sütő hőfokát 175 fokra.

Közben a töltelékhez az almákat hámozd meg, magozd ki és kockázd fel. Tedd egy tálba, és forgasd össze citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A cukrot keverd el a fahéjjal és a liszttel. Az elősütött pitetésztát rakd ki az almaszeletekkel, erre szórd rá a cukros keveréket, végül öntsd rá a tejszínt. Szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és told vissza a sütőbe 45 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések